Quantcast

Cigaretes baltarusis slėpė automobilio dugne ir slenksčiuose

  • Teksto dydis:

Eišiškių kontrolės punkte pasieniečiai sulaikė Baltarusijos pilietį, į Lietuvą automobilio slėptuvėse vežusį beveik 3 tūkst. pakelių nelegalių rūkalų.

Jie buvo sukišti į mašinos dugną ir slenksčius. Šį mėnesį Eišiškių punkte tai jau penktas panašus pasieniečių atskleistas atvejis.

Antradienį VSAT Varėnos pasienio rinktinės pareigūnai Eišiškių kontrolės punkte patikrino iš Baltarusijos važiavusį automobilį „Citroen Berlingo“.

Savo šalyje registruotą transporto priemonę vairavusio 52 metų baltarusio dokumentai buvo tvarkingi. Vyras pasieniečiams teigė nieko deklaruotino negabenantis.

VSAT pareigūnai automobilį nusprendė patikrinti atidžiau. Paaiškėjo, kad mašinos dugne ir slenksčiuose įrengtose slėptuvėse prikišta nelegalių rūkalų.

Iš viso rasti 2998 pakeliai cigarečių „NZ Gold“. Rūkalai pažymėti baltarusiškomis banderolėmis.

Varėnos pasieniečiai baltarusiui dėl kontrabandos pradėjo administracinę teiseną.  Kontrabandininkui gresia bauda nuo 1400 iki 3000 eurų. Šią bylą nagrinėsiantis teismas taip pat gali konfiskuoti 2001 m. laidos „Citroen Berlingo“.

Po apklausos vairuotoją pasieniečiai paleido. Automobilis „Citroen Berlingo“ ir cigaretės saugomi Purvėnų pasienio užkardoje.

Kovą tai jau penktas atvejis, kai pasieniečiai sulaikė per Eišiškių punktą automobilių slėptuvėse rūkalus gabenusius Lietuvos ir Baltarusijos piliečius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių