Quantcast

Buvęs „Ekrano“ prezidentas lieka nuteistas dėl 2,5 mln. eurų pasisavinimo

Lietuvos apeliacinis teismas paliko galioti nuosprendį, kuriuo buvęs futbolo klubo „Ekranas“ prezidentas Aušrys Labinas pripažintas kaltu ir nuteistas dėl didelės vertės svetimo turto pasisavinimo.

Klubo kasą ištuštinusiam vadovui skirta laisvės atėmimo bausmė 4 metams, jos vykdymą atidedant 3 metams.

Bausmės vykdymo atidėjimo laikotarpiu A. Labinas turės atlyginti dalį žalos – 1,3 mln. eurų – bankrutavusiam klubui.

Futbolo klubui iš A. Labino iš viso priteista 2 mln. 510 tūkst. eurų žalai atlyginti.

Nuteistojo advokatas pernai paskelbtą Panevėžio apygardos teismo nuosprendį buvo apskundęs Apeliaciniam teismui. Jis trečiadienį skundą atmetė, BNS pranešė teismo atstovė Vilma Budėnienė.

Byloje nustatyta, kad 2010–2012 metais A. Labinas, tuo metu ėjęs futbolo klubo „Ekranas“ prezidento pareigas, iš klubo kasos paėmė ir negrąžino daugiau kaip 2,5 mln. eurų. Norėdamas nuslėpti pinigų pasisavinimą ir pagrįsti tokios didelės sumos panaudojimą, jis nurodė darbuotojams į klubo buhalterinę apskaitą įtraukti įvairius suklastotus dokumentus – žaidėjų atstovavimo sutartis, susitarimus dėl užmokesčio, sąskaitas faktūras, pinigų išmokėjimo kvitus, kt.

Nors kaltę dėl jam inkriminuoto turto pasisavinimo A. Labinas neigė, teismo neįtikino kaltinamojo versija, kad pinigus jis perdavė futbolininkų agentui iš Moldovos, o šis neva meluoja, jog jų negavo.

Rašysenos ekspertai pripažino, kad ant 2011–2012 metais A.Labino iniciatyva parengtų susitarimų dėl užmokesčio esantis agento iš Moldovos I.C. parašas yra suklastotas.

Teismas pabrėžė, kad kaltinamojo parodymai prieštarauja byloje surinktiems įrodymams: liudytojų parodymams, ekspertų išvadoms, klubo mokestinių patikrinimų aktams, o kai kuriais atvejais ir elementariai logikai.

A. Labinas kaltintas ir dėl apgaulingo buhalterinės apskaitos tvarkymo. Teismas jį išteisino kaip nepadariusį šio nusikaltimo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

VYTAUTAS

VYTAUTAS portretas
IR KAIP TIEMS PARAZITAMS,KURIE VAGIA MILIJONAIS BAUSMĖS PASAKIŠKOS.GAUNA KELISA METUS,O BAUSME ATIDEDA KELIAMS METAMS,KAD GALĖTU RIMTAI PASIRUOŠTI KITAI AFERAI.KADA UŽ TOKIAS MACHINACIJAS PRADĖS TURTĄ KONFISKUOTI IR SODINTI RIMTAI.JUK JAI PAPUOLĖ,TAI NE REIŠKIA,KAD PIRMAS KARTAS.MILIJONINĖS AFEROS,PRATESIMAS TŪKSTANTINIŲ.SEKMĖS VAGIANT...

Algys

Algys portretas
Sekasi zmonems-uz 2 milijonus ,lygtinai! Ir as taip noreciau- uztektu ir pensijai,o anstoliams nuo minimumo 50%. Tukstantis menesiu po du tukstancius euru! O Jezau,kur man tiek pavogti???
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių