Quantcast

Būna ir taip: girtas dviratininkas taranavo stovintį „BMW X5“

Savaitgalį keturi neblaivūs vairuotojai sukėlė avarijas, jose nukentėjo žmonės. Avarijas sukėlusiems vairuotojams buvo nustatytas vidutinis ir sunkus girtumas, pranešė Lietuvos kelių policijos tarnyba.

Penktadienį apie 17.27 val. Plungėje, Telšių ir Kepyklos gatvių sankryžoje, dviračiu važiavęs neblaivus 57-erių metų vyras, sukdamas į dešinę iš pagrindinio kelio į šalutinį, įvažiavo į priešpriešinio eismo juostą ir atsitrenkė į sustojusį automobilį „BMW X5“, kurį vairavo 33-ejų vyras.

Nukentėjusiam dviračio vairuotojui paskirtas ambulatorinis gydymas. Jis, kaip reikalauja Kelių eismo taisyklės, vilkėjo ryškiaspalvę liemenę su šviesą atspindinčiais elementais, tačiau buvo neblaivus. Vyriškiui, pirminiais duomenimis, nustatytas sunkus (2,99 prom.) girtumas.

Šeštadienį apie 13.57 val. Kelmės rajone, Šukiškių kaime, kelyje Bubiai–Ramučiai, nepasirinkęs saugaus važiavimo greičio vairuojamo automobilio „VW Sharan“ nesuvaldė neblaivus, neturintis teisės vairuoti (nėra jos įgijęs) 37-erių metų vyras iš Šiaulių rajono.

Automobilis tiesiame ruože įvažiavo į priešpriešinio eismo juostą, nuvažiavo nuo kelio, atsitrenkė į medį ir apvirto ant stogo. Nukentėjęs vairuotojas paguldytas į ligoninę. Alkoholio kiekio matuokliu vyriškiui nustatytas sunkus (2,65 prom.) girtumas.

Sekmadienį apie 12.32 val. Pasvalio rajone, Lavėnų kaime, duobėtame ir šlapiame žvyrkelyje, vairuojamo mopedo „Kinrod XT 50 Q“ nesuvaldė ir su juo apvirto neblaivus 27-erių metų vyriškis. Jam, pirminiais duomenimis, nustatytas sunkus (2,87 prom.) girtumas. Dėl galvos traumos, sužeisto veido vyras paguldytas į ligoninę. Kartu važiavęs taip pat neblaivus 19-metis vaikinas (2,33 prom.) nenukentėjo.

Tą pačią dieną apie 15.45 val. Šiaulių rajone, Bubių seniūnijoje, magistraliniame kelyje A12 Ryga–Šiauliai–Tauragė–Kaliningradas, neblaivaus, neturinčio teisės vairuoti 25-erių metų vaikino vairuojamas automobilis „Volvo V40“ atsitrenkė į ta pačia kryptimi važiavusį 18-likos metų merginos vairuojamą automobilį „Seat Ibiza“. Nuo smūgio „Volvo“ nulėkė nuo kelio į griovį ir apvirto.

Per eismo įvykį nukentėjo abu vairuotojai, gydytojams suteikus pirmąją pagalbą, jiems paskirtas ambulatorinis gydymas. Neblaivus jaunuolis, kuriam nustatytas vidutinis girtumo laipsnis, buvo sulaikytas ir uždarytas į areštinę.

Be to, per tris savaitgalio paras, pirminiais duomenimis, pradėti 59 ikiteisminiai tyrimai dėl vairuotojų padarytų nusikalstamų veikų, t. y. transporto priemonių vairavimo apsvaigus nuo alkoholio, kai nustatytas daugiau nei 1,5 prom. girtumas.


Šiame straipsnyje: dviratininkasBMWBMW X5avarijos

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių