Quantcast

Iš bendrovės buhalterės sukčiai bandė išvilioti 97 tūkst. eurų

Šiaulių rajone sukčiai iš bendrovės buhalterės bandė išvilioti 97,7 tūkst. eurų.

Kaip skelbia policija, penktadienį apie 9.43 val.,  Ginkūnų kaime žemės ūkio buhalterei nenustatyti asmenys iš bendrovės valdybos pirmininko elektroninio pašto atsiuntė elektroninį laišką.

Jame buvo prašoma apmokėti įmonių, esančių Didžiojoje Britanijoje ir Turkijoje, sąskaitas.

Apgaule pasikėsinta išvilioti 97 tūkst. 793 eurus.

Įmonė žalos nepatyrė.

Rugsėjo viduryje teisėsauga įspėjo apie sukčiavimo būdą, kai bendrovių buhalteriams siunčiami melagingi laiškai, prašant direktoriaus vardu pervesti lėšas į sąskaitą užsienyje.

„Lietuvoje pradėjo plisti melagingi elektroniniai laiškai, siunčiami juridiniams asmenims į buhalterijas, finansų skyrius, prisistatant įmonių direktoriais su klausimais, koks yra įmonės balansas ir ar galima padaryti pavedimą“, – yra sakęs Kauno apskrities Kriminalinės policijos Nusikaltimų nuosavybei tyrimo valdybos viršininko funkcijas atliekantis Danas Tamkevičius.

Pasak jo, laiškai ateina iš akivaizdžiai melagingo elektroninio pašto adreso, be to,  parašyti su klaidomis, tai leidžia manyti, kad juos siunčia ne Lietuvos piliečiai.

„Laiškai siunčiami iš suklastotos el. pašto dėžutės nerišlia lietuvių kalba“, – sakė pareigūnas.

Pasak D. Tamkevičiaus, sukčiai pasinaudoja netikėtumo faktoriumi, ragindami pavedimą atlikti kuo greičiau, teigdami, kad tai naujas tiekėjas ir jį galima prarasti, jeigu veiksmai nebus atlikti kuo greičiau.

Pareigūnas spėja, kad tokia pat schema paremtą laišką gavo ir Vidaus reikalų ministerijos Finansų skyrius, sulaukęs ministro Eimučio Misiūno laiško.

„Kaip mes matome, kontaktus jie gauna iš viešų elektroninių svetainių įmonių. (...) Jeigu matėte, buvo paskelbta informacija, kad vidaus reikalų ministro vardu siųsta į Finansų skyrių, tai lygiai iš to pačio elektroninio pašto adreso siunčiami ir į kitas įmones“, – kalbėjo D. Tamkevičius.

Policijos duomenimis, tokiais sukčiais patikėjusi vienos žemės ūkio bendrovės buhalterė pervedė 49,2 tūkst. eurų.

Rugsėjo 18 dieną į Vilniaus policiją kreipėsi vienos bendrovės atstovai, kad sukčiai iš įmonės išviliojo 98 tūkst. eurų.

Anot Policijos departamento pranešimo, antradienį apie 10 val. bendrovės vyr. buhalterė, gavusi apgaulingą elektroninį laišką, atliko 98 tūkst. eurų tarptautinį pavedimą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Zelemunčikas

Zelemunčikas portretas
Nenustatyti GBR ir Turkijos sukčiai rungtyniauja su lietuviškais buhalteriniais sukčiais.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių