Quantcast

Iš Baltarusijos atvykusiame vagone - cigaretės su Ukrainos banderolėmis

  • Teksto dydis:

Muitinės pareigūnai Kenos geležinkelio poste sulaikė traukinio vagoną, kuriuo iš Baltarusijos buvo įvežtos 109 dėžės kontrabandinių cigarečių.

Penktadienį po vidurnakčio sulaikyto nelegalaus krovinio vertė - 162 tūkst. eurų. Dėl įvykio pradėtas ikiteisminis tyrimas, pranešė Vilniaus teritorinė muitinė.

Turėdami įtarimų dėl nelegaliai gabenamų ir nuo pareigūnų slepiamų prekių, muitinės posto inspektoriai traukinį patikrino stacionaria rentgeno kontrolės sistema.

Rentgenu nustatyta, kad viename iš traukinio vagonų gabenamas konteineris su įrengta slaptaviete kontrabandai pervežti – konteineryje įrengta dviguba galinė siena, o už jos sukrautos cigaretės. Išardžius dvigubą sieną aptikta beveik 55 tūkst. pakelių „Marlboro“ cigarečių su Ukrainos banderolėmis.

Muitinės kriminalinės tarnybos Vilniaus skyriuje pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl pasikėsinimo gabenti rūkalus kontrabanda bei neteisėto disponavimo akcizais apmokestinamomis prekėmis.

Ikiteisminiam tyrimui vadovauja Vilniaus apygardos prokuratūros prokurorai. Sulaikyti tabako gaminiai, konteineris, kuriame jie buvo gabenami, ir traukinio vagonas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių