Quantcast

Iš Baltarusijos atplukdytos cigaretės adresato nepasiekė

  • Teksto dydis:

Naudodamiesi sienos stebėjimo sistema Pavoverės užkardos pasieniečiai Neryje susekė kontrabandinių cigarečių krovinį. Iš viso, įtariama, Baltarusijos krante į vandenį pasroviui buvo paleisti du plaustai su 2700 pakelių rūkalų.

Šis įvykis fiksuotas naktį iš pirmadienio į antradienį. Saugomą sienos su Baltarusija ruožą Neryje vaizdo stebėjimo įranga kontroliavę Ignalinos rinktinės Pavoverės užkardos pareigūnai užfiksavo du surištus plaustus. Lietuvos ir Baltarusijos siena šioje Švenčionių rajono vietovėje eina upės viduriu.

Pasekę srovės nešamus plaustus pasieniečiai juos nusprendė ištraukti ties Kūniškės kaimu. Pasieniečiai į Nerį nuleido tarnybinę valtį ir krovinį partempė į krantą. 

Paaiškėjo, kad į neperšlampamą medžiagą supakuotuose plaustuose – kontrabandinės cigaretės. Iš viso pasieniečiai rado 2700 pakelių „Korona Super Slims“ markės rūkalų, pažymėtų baltarusiškais akcizo mokesčio ženklais. Plauste taip pat rastas GPS imtuvas. Tokį įrenginį kontrabandininkai naudoja krovinio judėjimui sekti.

Dėl akcizais apmokestinamų prekių gabenimo pažeidžiant nustatytą tvarką Pavoverės užkardos pasieniečiai pradėjo administracinę teiseną.

Nerimi, prieš upei įsukant į Lietuvos teritoriją, apie 7 km eina siena su Baltarusija. Tokių bandymų, kai Baltarusijos krante nuleidžiami nelegalūs kroviniai tikintis, kad srovė juos atneš į Lietuvos pusę, čia pasitaiko nuolat. Lietuvos krante laukiančių kontrabandininkų tikslas yra tokius siuntinius kuo skubiau ištraukti iš vandens ir kuo greičiau išgabenti į šalies gilumą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių