Quantcast

Automobilio bagažinėje estas vežė vietnamiečius

  • Teksto dydis:

Kalvarijos savivaldybėje bendras Lietuvos ir Lenkijos pasieniečių patrulis sulaikė keturis vietnamiečius. Užtiesalais apklotus užsieniečius automobilio bagažinėje ir ant ištiestų galinių sėdynių gabeno Estijos pilietis.

Ketvirtadienį tarptautinis patrulis, kurį sudarė Kalvarijos užkardos pasienietis ir jo kolega iš Lenkijos, Kalvarijos savivaldybės Salaperaugio kaimo ribose, kelyje Marijampolė –Suvalkai, patikrinimui sustabdė automobilį „Volkswagen Golf“ lietuviškais numeriais. Mašina buvo beišvažiuojanti iš Lietuvos į Lenkiją.

Vienoje Lietuvos įmonėje išnuomotą „Volkswagen Golf“ vairavo 31-erių Estijos pilietis, turėjęs tvarkingus asmens ir automobilio dokumentus.

Galinės automobilio sėdynės buvo ištiestos. Kažkas ant jų ir bagažinėje buvo apklota užtiesalais. Lietuvos ir Lenkijos pasieniečiai patikrino, kas jais uždengta. Paaiškėjo, kad bagažinėje ir ant galinių sėdynių slėpėsi susirangę vyrai. Trys iš jų turėjo 20-ies, 24-erių ir 33-ejų Vietnamo piliečių pasus. Juose nebuvo Šengeno visų, suteikiančių teisę legaliai atvykti ir būti bendrijos erdvėje. Ketvirtas iš bagažinės išlaipintas vyras dokumentų neturėjo ir prisistatė 37-erių Vietnamo piliečiu.

Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Lazdijų rinktinėje dėl neteisėto žmonių gabenimo per valstybės sieną pradėtas ikiteisminis tyrimas. Už tai Estijos piliečiui gresia laisvės atėmimas iki 8 metų. Jį ir vietnamiečius pasieniečiai uždarė į areštinę. Automobilis „Volkswagen Golf“ saugomas Kalvarijos užkardoje.

Pagal pilietybes tarp neteisėtai į Lietuvą bandžiusių patekti užsieniečių šiemet vietnamiečiai yra neabejotini lyderiai. VSAT pareigūnai iš viso jau yra sulaikę 266 Vietnamo piliečius. Ankstesniais metais pirmavusių Gruzijos piliečių šiemet pasieniečiai sulaikė 114. Taip pat šiemet į Lietuvą nelegaliai brovėsi ir pasieniečių buvo sulaikyti 24 afganistaniečiai. Iš viso VSAT pareigūnai yra sulaikę 31 valstybės piliečių, neteisėtai bandžiusių patekti į Šengeno erdvę.


Šiame straipsnyje: estasvietnamiečiaipasienis

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių