Quantcast

Atidėta policininkę pražudžiusio vairuotojo byla

  • Teksto dydis:

Radviliškio rajono apylinkės teismas trečiadienį turėjo nagrinėti policijos pareigūnę pražudžiusio vilkiko neblaivaus vairuotojo Gintaro Badausko bylą.

Bylos nagrinėjimas dėl nukentėjusiųjų advokato užimtumo atidėtas kitai savaitei, gruodžio 1 dienai, BNS pranešė teismo atstovas spaudai Vytautas Jončas. Pirmajame posėdyje bus sprendžiama, kokia tvarka nagrinėti bylą.

Žuviosios pareigūnės Ligitos Baniulytės artimieji bylą prašė nagrinėti uždaruose teismo posėdžiuose. Teismas yra priėmęs nutartį ir patenkinęs nukentėjusiųjų prašymą. Sprendimą teismas motyvavo siekiu apsaugoti nukentėjusiųjų patirtos netekties pasekmių viešinimo.

Radviliškio rajono policijos komisariato patrulė, vykdžiusi tarnybines pareigas kelyje, rugsėjo 4-osios naktį buvo mirtinai sužalota pravažiuojančio vilkiko.

Nelaimės metu pareigūnė su dviem kolegomis Radviliškyje stabdė ir tikrino nuo Panevėžio pusės į miestą įvažiuojančias transporto priemones. Kol du pareigūnai tikrino sustabdytų vairuotojų dokumentus, trečiasis kartu dirbęs patrulis pastebėjo, kad nuo Panevėžio pusės atvažiuoja krovininis automobilis su puspriekabe.

Pareigūnas suprato, kad vilkikas važiuoja didesniu greičiu nei leistina, įtarimą sukėlė ir vairuotojo manevravimas kelyje. Pareigūnas nusprendė sustabdyti šią transporto priemonę, tačiau stabdomas krovininis automobilis greičio nelėtino. Patrulis spėjo pasitraukti į kelkraštį, o vilkikas, pravažiavęs pro pareigūną, kliudė kelkraštyje stovėjusį automobilį bei šalia buvusią L.Baniulytę.

Vilkiką pavyti pavyko beveik už kilometro. Po patikrinimo krovininio automobilio vairuotojui alkoholio matuokliu buvo nustatytas 2,01 promilės girtumas. 39-ių metų vairuotojas buvo sulaikytas ir tą pačią dieną jam buvo paskirta kardomoji priemonė - suėmimas trims mėnesiams.

Jauną pareigūnę pražudžiusiam vairuotojui gresia nuo trejų iki dešimties metų nelaisvės.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių