Quantcast

Apie mirusiuosius laidojimo bendrovei pranešinėjusi policininkė stos prieš teismą

  • Teksto dydis:

Prieš teismą stos buvusi Biržų rajono policijos komisariato tyrėja J.S., kuri, kaip įtariama, už piniginį atlygį laidojimo paslaugų įmonės direktoriui teikdavo informaciją apie rajone mirusius žmones.

Verslininkas bus teisiamas kartu su buvusia policijos tyrėja, trečiadienį pranešė prokuratūra.

Biržiečiui laidojimo paslaugų įmonės direktoriui A.J. pareikšti kaltinimai dėl valstybės tarnautojo papirkimo. Panevėžio apygardos prokuratūra baigė ikiteisminį tyrimą ir šią bylą perdavė nagrinėti teismui.

Vienos ritualines paslaugas Biržuose teikiančių bendrovių vadovas A.J. į teisėsaugos pareigūnų akiratį pateko pernai.

Panevėžio apskrities vyriausiojo policijos komisariato Imuniteto skyrius gavo informacijos, kad A.J. Biržų rajono policijos komisariato pareigūnams siūlo būtent jam, o ne konkurentams pranešti apie mirusius biržiečius.

Paprastai nuvykę į įvykio vietą, kur rastas miręs žmogus, policijos pareigūnai paskambindavo tai laidojimo paslaugas teikiančias įmonei, kurios paslaugomis pageidaudavo pasinaudoti mirusiojo artimieji. Tačiau A.J. ėmė prašyti policijos pareigūnų kviesti būtent jo bendrovės atstovus. Už tai verslininkas siūlė atlygį – 40 eurų už vieną pranešimą, kai kuriuos pareigūnus ir jų šeimos narius žadėjo paskraidinti savo asmeniniu lėktuvu.

Panevėžio apskrities vyriausiojo policijos komisariato Imuniteto skyriaus pareigūnams pradėjus ikiteisminį tyrimą ši informacija pasitvirtino. Pernai gruodį jie sulaikė A.J. bei kyšio paėmimu įtariamą Biržų rajono policijos komisariato Reagavimo skyriaus tyrėją J.S. Moteris buvo sulaikyta iš karto po to, kai iš minėto verslininko paėmė 240 eurų kyšį. Įtariama, kad anksčiau ši pareigūnė iš A.J. buvo gavusi dar 40 eurų.

Ikiteisminio tyrimo metu buvo nustatyta, kad J.S. piniginį atlygį iš A.J. galbūt gavo už mažiausiai septynis pranešimus apie pernai spalio-gruodžio mėnesiais mirusius Biržų rajono gyventojus.

Ikiteisminį tyrimą kontroliavusio Panevėžio apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroro Roberto Diksos teigimu, biržietis A.J. taip pat kaltinamas ir neteisėtu disponavimu šaunamaisiais ginklais ir šaudmenimis. Pernai gruodį atliekant kratą jo namuose, seife buvo rasta įvairaus kalibro šovinių ir kelios šaunamųjų ginklų dalys, kuriais disponuoti biržietis neturėjo teisės.

Ši byla perduota nagrinėti į Panevėžio apygardos teismą.


Šiame straipsnyje: policijateismas

NAUJAUSI KOMENTARAI

dalyvis

dalyvis portretas
kokia čia naujiena? Kaune mentai irgi pardavinėja vienai Žaliakalnio firmelei, tik tokių juokingų kainų pas mus nerasi.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių