Quantcast

Apie skandinti bandytą šunelį – naujos žinios

  • Teksto dydis:

Žiaurus poelgis su praėjusį penktadienį Prienų rajone, prie Verknės upės rastu šuneliu sujaudino daugelį gyvūnų mylėtojų širdis.

Portalas jau rašė, kad Audra Petraškienė negalėjo patikėti savo akimis, kai pamatė prie kelio stovintį drebantį šunelį, prie kurio kaklo buvo pririštas didelis geležies gabalas. 

"Patyriau tikrą šoką. Jis, matomai, su ta geležimi – o ji tikrai yra sunki, sveria apie 6 kg, – pats išplaukė ir laukė ant Verknės krantų išėjęs ant kelio", – penktadienį rašė moteris. 

Socialiniame tinkle "Facebook" vaizdo įrašą ir pagalbos šauksmą patalpinusi A. Petraškienė sekmadienį atskleidė ir daugiau detalių apie šio šuns likimą.

"Šiuo metu mes laukiame gyvūnų gelbėjimo tarnybos "Vyšnių sodo" atstovų. Jie Torį paims apžiūrai ir, kol vyks tyrimas, laikinai jį globos", – moteris patikino, kad nors šiuo momentu šuo vis dar yra pas ją, kitos išeities, kaip tik atiduoti rastą gyvūną, ji neturėjo.

"Šuniukui tai bus saugiausia", – aiškino A. Petraškienė. Beje, anot jos, jau aiškūs ir likimo valiai palikto gyvūno šeimininkai. Šeimininkas tvirtino, kad jis šuns skandinti nesiruošė, o taip žiauriai su šunimi neva pasielgė kiti žmonės. 

Moteris tikino, kad ji parašė policijai pareiškimą, kad būtų pradėtas tyrimas.

Nuo penktadienio moters įrašu pasidalijo beveik 17 tūkst. žmonių. Daugelis internautų negailėjo riebių žodžių šeimininkui, norėjusiam šuns atsikratyti, ir meldė jį radusios moters nedaryti klaidos.

"Neatiduokit šuniuko šeimininkui, nesvarbu, kad gyvūnas džiaugėsi jį matydamas. Kad ir kaip šunį nuskriaus šeimininkas, gyvūnas jį mylės amžinai. Auginkit jį jūs – juk sakoma, kad šuo pats ištikimiausias žmogaus draugas", – rašė Inga. 

"Sprendimas atiduoti šunį šeimininkui – labai nevykęs. Jis kaltas!!! Jis jį paleisdavo lakstyti ale per rują!! Neatsakingai prižiūrėjo!! Galėtų kruvinom ašaromis verkti. Bet faktai kalba patys už save", – savo nuomonę dėstė internautė Agnė.

Susiekus su policijos atstovais, jie patikino, kad A. Petraškienės pranešimas per policijos elektroninių paslaugų sistemą e.policija.lt buvo gautas sekmadienį 12 val. "Dėl procesinio sprendimo priėmimo, įvykio aplinkybės yra tikslinamos. Kadangi šuns gyvybė nebuvo atimta, tai šiuo atveju už žiaurų elgesį su gyvūnu gali būti taikoma administracinė atsakomybė", – portalui teigė Alytaus AVPK Komunikacijos grupės vyriausioji specialistė Eglė Kačinskienė. 

Žiaurus elgesys su gyvūnu, gyvūno kankinimas, kai dėl to gyvūnams gresia žūtis ar suluošinimas, užtraukia baudą nuo 300 iki 1750 Eur.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Iš komentarų aišku, kad baisiausi ne šunes, ne jų skandintojai , o nukvakę šunų savininkai.

Nezinoma

Nezinoma portretas
Jokiu budu neatiduot.koks dar seimininkas.baudos bijo .atiduokit suneli kurie ji myles.o tam monstrui bauda uz toki elgesi su gyvunu.Subine svyla išsigando.

Raminta

Raminta  portretas
Jokiais būdais ne galima grąžinti šunelio šeimininkams,kol nebus aiškios detalės, na o skriaudikam bauda yra per maža. Reikėtų kaip Italijoje baudžiamosios atsakomybės, kalėjimo, gal tada ir Lt pamestinuku sumažėtų
VISI KOMENTARAI 16

Galerijos

Daugiau straipsnių