Quantcast

Antstoliams nepavyko iš varžytinių parduoti E. Karaliui priklausančio biuro

  • Teksto dydis:

Iki penktadienio iš varžytinių pardavinėtas dėl neteisėto praturtėjimo teisiamo Edgaro Karaliaus biuras nesudomino pirkėjų. Turto pardavimą vykdantis antstolis Irmantas Gaidelis BNS sakė, kad neatsiradus norinčių jas pirkti, patalpos galės būti siūlomos kreditoriui.

Stambaus masto kontrabanda kaltinamo Viliaus Karaliaus sūnus Vilniaus miesto apylinkės teismo buvo pripažintas kaltu dėl neteisėto praturtėjimo. Ši byla apeliacine tvarka šiuo metu nagrinėjama Vilniaus apygardos teisme.

Pasak antstolio, sprendimas parduoti E.Karaliui priklausančias administracines patalpas Aludarių gatvėje Vilniuje nėra susijęs su teismo sprendimu, bet su paskola bankui.
„Ne dėl nuosprendžio, yra paskola bankui“, – BNS sakė I.Gaidelis.

Iš E.Karaliaus Vilniaus miesto apylinkės teismo sprendimu yra konfiskuota turto už 1,6 mln. litų. Skundą dėl šio nuosprendžio padavusi Generalinė prokuratūra dar apylinkės teismui siūlė konfiskuoti turto už daugiau nei 7 mln. litų.

Pirmosios instancijos teismas nusprendė konfiskuoti tiek neteisėtų pajamų, kiek jų buvo panaudota. Teismas atsižvelgė į tai, kad E.Karalius skolingas bankui, o konfiskavus daugiau turto, nukentėtų trečiųjų šalių interesai.

Iš varžytinių pardavinėtos daugau kaip 134 kvadratinių metrų ploto patalpos. Pradinė pardavimo kaina buvo 520 tūkst. litų.

E.Karaliui įtarimai pareikšti, nes jis, neturėdamas lėšų, įsigijo brangaus turto. Tyrimo metu paskaičiuota, kad advokato padėjėju dirbantis įtariamasis pats neturėjo ir neturi pakankamai pajamų įsigyti daugiau nei 7 mln. 150 tūkst. litų vertės turtui.

Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnyba (FNTT) išaiškino, kad įtariamasis turi 6 mln. 400 tūkst. litų kainuojantį namą ir 20 arų žemės sklypą Svajonių gatvėje, Valakupiuose, Vilniuje. Vyras už 700 tūkst. litų taip pat buvo įsigijęs sostinės centre Aludarių gatvėje esančias negyvenamas patalpas. Nustatyta, kad E.Karalius turi ir automobilį „Mercedes-Benz C220'“, kurį pirko už 50 tūkst. litų.

E.Karaliaus tėvas V.Karalius anksčiau buvo teistas ir kalėjo dėl kontrabandos. Dabar jis vėl yra teisiamas, šįkart vienoje didžiausių Lietuvoje kada nors tirtoje kontrabandos byloje. Dešimt asmenų, tarp jų buvęs policijos pareigūnas V.Karalius, kaltinami sukūrę Rusijoje, Baltarusijoje, Lenkijos ir Vokietijos veikusį nusikalstamą susivienijimą ir organizavę bendros daugiau nei 7 mln. litų vertės cigarečių kontrabandą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

klitenis

klitenis portretas
kas teis kontrabandos karaliu?tokie pinigai daro stebuklus.tik kad kompensacijos neprisiteistu,moket tai mums...
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių