Quantcast

Akibrokštas: socialiniame tinkle pardavinėja automobilių registracijos liudijimus

Vienoje iš socialiniuose tinkluose sukurtų automobilininkus jungiančių grupių pasirodė skelbimas apie parduodamus automobilių registracijos liudijimus.

VĮ "Regitra" atstovai tikina, kad tokia veikla yra sunkiai suprantama ir neleistina.

Juos parduodantis vaikinas iš Alytaus teigė, kad turi 100 registracijos liudijimų. "Turiu "Audi", BMW, VW, "Opel", "Mazda", "Nissan", "Rover", "Chrysler" ir kitų dokumentus", – dienraščiui tvirtino alytiškis. Jis taip pat tvirtino turįs ir "Audi 80" bei "Honda Civic" automobilių dokumentus su numeriais. Pasiteiravus, iš kur pas jį atsidūrė šie dokumentai, alytiškis pasakojo, kad šiuos dokumentus pats pirko iš žmonių, atsikračiusių turėtais senais automobilias.

"Numeriai atiduoti "Regitrai", o dokumentus savininkai pasiliko", – kalbėjo pašnekovas. Dabar vaikinas siūlo 60 vienetų transporto priemonių registracijos liudijimų įsigyti už 30 eurų. Pardavimo priežastis – pinigų trūkumas.

Valstybės įmonės "Regitra" generalinio direktoriaus pavaduotojas Saulius Šuminas pirmiausia nusistebėjo tokiu dideliu sukauptu dokumentų kiekiu. "Dokumentai, be abejo, negaliojantys, tačiau neretai jie gali būti panaudoti kažkokioms nusikalstamoms veikoms vykdyti", – kalbėjo S.Šuminas.

Paklaustas, kas, esant šiai situacijai, kalčiausias, ar asmuo tokius dokumentus perkantis, ar parduodantis, "Regitros" atstovas tikino, kad tai yra piliečių švietimo ir atsakomybės klausimas.

"Transporto priemonės savininkas, parduodamas dokumentus, turėtų suprasti, kad jis duomenų bazėse yra užfiksuotas kaip paskutinis transporto priemonės valdytojas ir, iškilus kažkokių problemų, policija pirmiausia kreipsis būtent į jį. Man nesuprantamas ir vaikino noras tokius dokumentus pirkti. Kam reikalingi negaliojantys dokumentai?" – svarstė S.Šuminas.

Alytiškis tikino, kad dokumentus pirko tik dėl to, kad turėtų jų kolekciją, o ne kokiai nors neleistinai veiklai vykdyti.


Šiame straipsnyje: automobilių dokumentaiRegitra

NAUJAUSI KOMENTARAI

Balvonams

Balvonams portretas
Kas neuždraustą tas teisėta . Regitros anoniominis atstovas savo nuomonę gali susikišti tiesiog gyliai į užpakalį
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių