Quantcast

Afera su grikiais ir aliejumi kaltinamas Latvijos pilietis atskraidintas į Lietuvą

  • Teksto dydis:

Latvijos pilietis, bendradarbiaudamas su kitos Lietuvoje įsteigtos bendrovės direktore, galėjo neteisėtai pasisavinti apie 180 tūkst. eurų, nustatė Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnyba (FNTT).

FNTT tyrėjai nustatė, kad Latvijos piliečio Lietuvoje įsteigta bendrovė Vilniuje ir Panevėžyje prekiavo grūdinėmis kultūromis ir kitais maisto produktais. Siekdamas išvengti mokesčių Lietuvos valstybei, latvis nedeklaravo grikių ir aliejaus pardavimo ir taip gavo daugiau nei 80 tūkst. eurų neteisėtų pajamų.

Be to, veikdamas kartu su kitos bendrovės direktore, suklastojo grikių pardavimo už maždaug pusę milijono eurų dokumentus ir gavo apie 90 tūkst. eurų neteisėtų pajamų, skelbia FNTT.

Tyrimo metu paaiškėjo, kad minėtas Latvijos pilietis gerai žinomas ir savo  šalies teisėsaugos institucijų pareigūnams.

Dingus įtariamajam, FNTT pareigūnai kreipėsi pagalbos į kitas ES institucijas. Šių metų lapkričio mėnesį latvis pagal išduotą Europos arešto orderį atskraidintas iš Prancūzijos. Jam skirta kardomoji priemonė – suėmimas.

Latvijos pilietis kaltinamas sukčiavimu, apgaulingu apskaitos tvarkymu, neteisingų duomenų apie pajamas, pelną ar turtą pateikimu, jam gresia laisvės atėmimas iki 8 metų.

Baudžiamoji byla perduota Panevėžio apylinkės teismui. Tyrimą koordinavo Panevėžio apygardos prokuratūra.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Verslininkas

Verslininkas portretas
Kodel FNTT neaiškina UAB Būsto valdos ,Kauno mieste veiklos.Jie reketuoja privačių būtų savininkus,be sutarčių su jais.Siuncia kas mėnesį sąskaitas ,kurios yra kompiuterių suprigramuotos,ne griežtos atsiskaitomybes dokumentas ir reikalauja mokėti jiems už" paslaugas",kuriu jie jokių nestlieka ir nurko nedaro, vienintelė paslauga patiems sau, tai išsiunčia reikalavima sumokėti.Pravataus buto savininkai priversti mokesti,UAB Būsto valda yra savininkų islaikytiniai per prievartą.Tarytum kūdikiai kuriyis privalo išlaikyti ir kas mėnesį mokėti jiems "elementus "pragyvenimui.Meras V.Matijosaitis sakė,kad vieninteliai verslininkai kurie naudojasi nezinia kokiais" įstatymais."
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių