Quantcast

100 mln. dolerių sukčiavimu kaltinamą E. Rimašauską išsigabeno JAV pareigūnai

Lietuvos pilietis Evaldas Rimašauskas, kaltinamas per suklastotus elektroninius laiškus iš JAV informacinių technologijų įmonių „Facebook“ ir „Google“ apgaule išviliojęs daugiau kaip 100 mln. JAV dolerių, trečiadienį perduotas į Lietuvą atvykusiems amerikiečių pareigūnams, BNS patvirtino Lietuvos kriminalinės policijos biuras.

„Galiu patvirtinti – asmuo jau vakar buvo perduotas Jungtinių Amerikos Valstijų teisėsaugai“, – ketvirtadienį BNS sakė biuro atstovė Jelena Zuj.

Perdavimo procedūra įvykdyta po penktadienį paskelbto Apeliacinio teismo verdikto, kad Lietuvos pilietis turi būti išduotas JAV.

Lietuvos kriminalinės policijos biuras gavo įsiteisėjusią teismo nutartį, pagal kurią asmuo turi būti išduotas Jungtinių Amerikos Valstijų teisėsaugos institucijoms. Asmens perdavimas organizuotas šalims suderinus asmens faktinio perdavimo procedūrą ir datą.

JAV pareigūnai atvyko į Lietuvą pasiimti įtariamojo, E. Rimašausko kelionės lėktuvu išlaidas taip pat dengs užsienio valstybė.

Anot Lietuvos apeliacinio teismo, E. Rimašauskas kaltinamas apgaulės būdu iš „Google“ išviliojęs 23,26 mln. JAV dolerių, iš „Facebook“ – 98,88 mln. JAV dolerių.

Apeliacinis teismas pabrėžė nevertinantis nusikaltimų aplinkybių ir kaltės įrodymo, o „turi pasitikėti prašymą išduoti asmenį pateikusios valstybės teisminės institucijos nurodyta informacija“.

Kaltinimus dėl sukčiavimo, pinigų plovimo ir tapatybės vagystės E. Rimašauskui pateikė JAV Niujorko Pietinės apygardos Prisiekusiųjų teismas. Už pirmuosius du nusikaltimus gresia laisvės atėmimas iki 20 metų.

JAV prašymu E. Rimašauskas sulaikytas Lietuvoje 2017 metų kovo 16 dieną ir visą laiką buvo laikomas suimtas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

LT

LT portretas
Net nesuvokiat ....kiek aferistu buvo pagauta Lietuvoje ...po 2000m.ir isgabenta ....ten kur padare nusikaltima...

Faktas

Faktas portretas
Lietuvos teismai, tai parodija. Tokius teisėjus pačius reikia teisti.

Anonimas

Anonimas portretas
Lietuva jau PASTIPO. Neturi net zodzio pries Washingtono Obkoma. Lietuvoje lietuvos istatymai jau NEGALIOJA. ISGAMOS.
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių