Quantcast

Tris dienas ieškotą senolį surado pilotai

  • Teksto dydis:

Pasieniečių sraigtasparnio pilotai Alytaus rajone surado dingusį 82-ejų vyrą, kurio tris paras nesėkmingai ieškojo giminės ir policijos pareigūnai. Išgelbėtas senolis buvo iškart perduotas medikams.

Pasieniečių sraigtasparnio pilotai Alytaus rajone surado dingusį 82-ejų vyrą, kurio tris paras nesėkmingai ieškojo giminės ir policijos pareigūnai. Išgelbėtas senolis buvo iškart perduotas medikams. 

Antradienį Trakų rajono Paluknio kaime įsikūrusios Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Aviacijos rinktinės pareigūnai iš Alytaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato gavo prašymą padėti ieškoti 82-ejų vyro. Paaiškėjo, kad senolis dar šeštadienį vakare išėjo iš savo namų Alytaus rajono Daugų miestelyje ir dingo. Silpnos sveikatos ir prastos orientacijos vyro nesėkmingai ieškoję artimieji nurodė, kad jis išėjo pasiramsčiuodamas ramentu.

Giminaičiai pagalbos paprašė policijos pareigūnų. Pradingėlio paieškai buvo panaudoti ir tarnybiniai šunys, bet rezultatų ji nedavė. Antradienį policininkai kreipėsi į pasieniečius.

Nedelsiant iš bazės Paluknyje pakilęs VSAT sraigtasparnis „EC 120 Colibri“ iš pradžių nuskrido į Alytų, kur į pasieniečių orlaivį įsėdo paieškos operaciją koordinavęs policijos pareigūnas. Orlaivį vėl pakėlus į orą, pradėtos žvalgyti Daugų apylinkės.

Netrukus pasieniečių orlaivio pilotai šalia kalvos esančioje atviroje pievoje, maždaug pusantro kilometro nuo senolio namų, pastebėjo atsistoti mėginantį vyrą su ramentu. Sraigtasparnis buvo nutupdytas pievoje. Iššokę iš orlaivio ir prie senolio pribėgę pareigūnai čia pat vyrui suteikė pirmąją pagalbą. Jis nebuvo praradęs sąmonės. Manoma, kad pradingėlio gyvybę išsaugojo ir tai, kad jis buvo šiltai apsirengęs. Be to, pastarosiomis dienomis nelijo, o paskutinės rugsėjo naktys nebuvo šaltos.

Nelaimėlį pasieniečiai perdavė atvykusiems medikams ir sraigtasparniu „EC 120 Colibri“ grįžo į bazę Paluknyje.

Pasieniečių sraigtasparniai paieškai naudojami dažniausiai tada, kai pradingėlių ilgesnį laiką nepavyksta rasti ant žemės paiešką vykdantiems žmonėms. Per pastarąsias kelias dienas tai buvo antra sėkminga VSAT pilotų įvykdyta paieškos operacija. Praėjusį penktadienį sraigtasparnio įgula Šakių rajone surado iš namų išėjusią ir pasiklydusią senolę. Tąkart naktį iš oro pasieniečiai pastebėjo ant žemės tankiuose krūmynuose prie Šešupės kranto gulėjusią, orientaciją praradusią ir sušalusią, tačiau sąmoningą 80-metę.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių