Quantcast

Tragedija Šilutėje: šuo mirtinai sukandžiojo kūdikį

Kraupi tragedija sukrėtė Šilutę – šuns nasruose trečiadienio vakarą mirė mėnesio amžiaus kūdikis. Po kraupaus įvykio specialistų komanda teikia psichologinę pagalbą šeimai, kurioje auga dar trys vaikai.

Tąsė po gatvę

Nelaimė nutiko Tilžės gatvėje. Apie 18 val. namo kieme dobermanų veislės šuo išardė vielą ir pabėgo iš voljero. Gyvūnas iš šalia stovėjusio vežimėlio pagriebė miegojusį kūdikį, kurį apkandžiojo, nešiojo po kiemą ir su juo išbėgo į gatvę.

Sukrečiantį vaizdą išvydo pro šalį važiavę Šilutės policijos komisariato pareigūnai. Vyrai aiškiai matė, kad šuns nasruose – vaiko kūnelis. Patruliai prieš gyvūną panaudojo elektros impulsinį prietaisą „Taser“.

Paėmę kūdikį, pareigūnai nuvežė jį į ligoninę, tačiau nuo patirtų sužalojimų berniukui ligoninėje buvo konstatuota mirtis.

Į įvykio vietą atbėgusi kūdikio motina nualpo ir buvo išvežta į ligoninę.

Vaikai liko vieni

Šilutės Vaiko teisių apsaugos skyriaus vedėja Indra Pranaitienė tikino, kad dėl tragedijos šeima ištikta šoko.

„Mūsų tarnybai ši šeima nebuvo nežinoma. Ji nebuvo įtraukta į socialinės rizikos sąrašus. Vos tik gavome žinią apie nelaimę, vykome į įvykio vietą. Vaikelio mama buvo ištikta šoko, ji buvo išgabenta į ligoninę. Vaiko tėvo aš asmeniškai net nemačiau, jo nesutikau praėjusį vakarą. Mums buvo paaiškinta, kad jis vėliau grįžo iš darbo“, – aiškino I. Pranaitienė.

Šeimos galva namuose pasirodė išgėręs, policija vyrui nustatė 2,36 prom. girtumą. Šis vyras yra mirusio kūdikio tėvas. Kitų trijų vaikų tėtis – miręs.

„Kai mama išvažiavo, namuose liko dar trys mokyklinio amžiaus vaikai. Mes ieškojome jų močiutės. Moteris turėjo atsiprašyti darbdavio, keisti darbo grafiką. Vaikai galų gale liko su močiute“, – situaciją komentavo Vaiko teisių apsaugos skyriaus vedėja.

Šis įvykis sukrėtė visą miestą. Tilžės gatvės, kuri yra pačiame Šilutės centre, gyventojai puse lūpų prasitaria, kad šios šeimos gyvenime tvarkos galėjo būti mažoka. Tačiau seniūnijos darbuotojai aiškina, kad šeima nebuvo girtaujanti.

Tiesa, voljeras, kuriame buvo laikomas dobermanų veislės šuo, atrodo aplūžęs, labiau tinkamas vištoms, o ne sportiškam gyvūnui.

Siūlė atsisakyti šuns

Paaiškėjo tai, kad Šilutės valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos inspektoriai prieš dvejus metus tikrino šio šuns gyvenimo sąlygas.

„Buvo gautas pranešimas, kad šuo nešeriamas, neprižiūrimas. Vaizdas, kuris buvo anuomet, buvo kur kas geresnis nei šiuo metu. Toks voljeras visiškai netinkamas tokiam šuniui. Sulūžęs ir supuvęs, vielutėmis suvarstytas. O tą kartą taip pat buvo pranešta, kad šuo neprižiūrimas“, – prisiminė Šilutės valstybinė maisto ir veterinarijos tarnybos viršininkas Edmundas Ciparis.

Šuns šeimininkui buvo skirta administracinė bauda. Vyras tuomet turėjo ir kitų nuobaudų, paskirtų policijos.

Veterinarijos specialistai buvo kreipęsi į teismą dėl baudos išieškojimo. Prasidėjus teisminiam procesui, anuomet iškilo dilema dėl šuns šeimininko, gyvenančio Šilutėje, nors leidimo gyventi Lietuvoje vyras tuo metu neturėjo. Rusijos Federacijos piliečiui leidimo galiojimas buvo pasibaigęs.

„Mes siūlėme šiam žmogui atsisakyti šuns, jei jis jo nemyli ar neišgali tinkamai prižiūrėti. Šuo buvo prastai šeriamas. Tačiau jis prisiekinėjo, kad myli šunį, jis yra jo gyvenimo dalis ir neva jį vedžioja, rūpinasi“, – pokalbį su šuns šeimininku prisiminė E. Ciparis.

Šuo nebuvo prižiūrimas

Šunį po tragedijos paėmė Klaipėdos regiono gyvūnų globos namų „Nuaras“ darbuotojai. Pasak specialistų, šuo yra ir šiuo metu neprižiūrėtas.

„Matyti, jis nepakankamai šeriamas. Svorio trūksta, kailis yra prastas, gyvūnas nemaudytas ir sulysęs. Kokia jo psichika, galės pasakyti specialistai, kai apžiūrės gyvūną. Šiuo metu jis yra išsigandęs. Na, dar ir dėl to, kad elektros šoką gavo, pasikeitė vieta, viskas jam nepažįstama“, – tikino „Nuaro“ darbuotoja.

Specialistai pastebi, kad dobermanų veislės šunys yra jėgos šunys, labai energingi, pasižymi aukštu intelektu. Kaimynai prasitaria, kad šuo buvo erzinamas vaikų.

„Tačiau su tokiu šunimi reikia dirbti. Jei šuo bus apleistas, jis bus lyg tiksinti bomba. Jis neturėtų būti nei agresyvus, nei bailus. Jei taip yra, vadinasi, yra auklėjimo problema. Tai tik įrodo, kad su gyvūnu nebuvo užsiimama“, – pastebėjo „Nuaro“ specialistė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Viespatie Vargsas suo, argi galima tokiuose sąlygose laikyti dideli šunį. Bepročiai seiminnkai dar skundžiasi reikia suni uzmigdyt. Ne šunį o šeimininkus uždaryti į narvą neduoti nei maisto nei vandens ir dar bamboskem apmėtyti ir pažiūrėti kaip jausmas bus.

Virginija

Virginija portretas
Tamsta viktorija atsipeikek nuo suniskos meiles mano vaikai suauge bet as niekada net ir 10metu peraukleto neimciau niekada tokio sunies neimciau

Viktorija

Viktorija portretas
Šiurpi tragedija.Nukentėjo nekaltas kūdikis.Melas!,-kad mama trumpam paliko vaiką,,saulutėje".Tikrai manau:vaikas buvo paliktas ilgam šalia šuns ne voljero,bet narvo,kankinimo ir jo kančios vietos,arseit,šuo saugo,niekas kūdikio nepalies!;o vargšas kūdikis rėkė ir šuniui-kankiniui trūko kantrybės gija.Kinologai,būkit žmonės, padėkit šuniui-kankiniui,jis jaunas dar,galima perdresuoti!-nes kitaip vargšas kankinys irgi bus nužudytas(,,užmigdytas")!!! .
VISI KOMENTARAI 22

Galerijos

Daugiau straipsnių