Quantcast

Tragedija Nemuno kilpų parke: pėsčiųjų žygyje mirė kaunietė

  • Teksto dydis:

Šeštadienį per pėsčiųjų žygį Nemuno kilpų regioniniame parke mirė moteris.

Alytaus policija pranešė, kad žygio „Nemuno kilpomis 2017“ metu Birštono savivaldybėje mirė 56-erių metų kaunietė S.G.

Pasak LRT radijo, manoma, kad moteriai pablogėjo širdies veikla.

Vienas renginio organizatorių Vytautas Bartulis sako, kad visi dalyviai privalo susipažinti su žygio taisyklėmis ir žinoti savo sveikatos būklę.

„Registruodamasis dalyvis patvirtina, kad supranta, jog dalyvavimas žygyje yra susijęs su dideliu žmogaus fizinių galimybių išbandymu. Čia ypač kalba apie ilgesnius maršrutus. Ir taip pat patvirtina, kad yra pasitikrinę sveikatą ir žino jos būklę“, – LRT radijui sakė V.Bartulis.

„Visuose maršrutuose – ar tai būtų ilgesni, ar trumpesni, kas kelis kilometrus yra pagalbos stotelė, kur dalyviai gali kiek tiktai nori pailsėti, jie gali gauti maistą, vandenį, gali būtiniausias medicinines priemones gauti, sušilti, jeigu yra šalta. Ir taip pat gali nutraukti žygį, ir mes įsipareigojame negalinčius eiti toliau dalyvius parvežti atgal į startą“, – pasakojo jis.

Sportinio ėjimo treneris Kastytis Pavilionis mano, kad pramoginiai renginiai turėtų būti atkirti nuo sportininkams skirtų renginių, kuriuose reikalingas stipresnis pasirengimas. Jo teigimu, didelių atstumų ėjimui reikia ruoštis iš anksto.

„15-25 kilometrams turi bent jau kelis mėnesius įveikti mažesnius atstumus (...). Norint eiti 25 kilometrus kilometrus turi pusę metų bent jau porą kartų į savaitę daryti pratybas“, – aiškino treneris.



NAUJAUSI KOMENTARAI

dome

dome portretas
Kada baigsis tas durniavimas dėl žygių, vis reguliariai pareikalaujantis žmonių aukų???? Tuos visų žygių organizatorius reikia atvesti į Dakaro ar Gobio dykumą ir leisti prabėgti (ar prašliaužti ) 40 km. distanciją, esant 40 laipsnių Celsijaus, kad išsiaiškinti stipriausią, - tada tie žygių organizavimai tikrai pasibaigs

as

as portretas
aišku nelaimė užuojauta artimiesiems bet dabar jau tiek pasidarė madinga kažkur lėkti į masinius renginius, kad paskui pasigirti ten ir ten buvau , važiavau ir t.t. vieno amžiaus žmonių sveikatos bųsena būna nevienoda, todėl kiekvienas turi pagalvoti apie save, o ne lygiuotis į draugus, kaimynus ar bendradarbius. Kaune ir apie Kauną tiek gražių vietų pasivaikščiojimams, kad vyresniems nereikėtų išsidirbinėti ir ieškot ekstrymų ne pagal savo jėgas

Dalyvė

Dalyvė portretas
Kai dalyvauja daugiau nei 6000 dalyvių, daug ko galima tikėtis ir vagysčių, nelaimių, muštynių, deja ir netekčių. Liūdna, kad žiniasklaida pasigauna tik tokias naujienas. Kodėl nepasidžiaugiame, kad dalyvavo žygyje šeimos su mažais vaikais, jaunimas (be alkoholio), senjorai, kiek buvo šaunių savanorių ir pan. Tokias gražias iniciatyvas reikėtų viešinti, pasidžiaugiant, kad sulaukiama vis didesnio visuomenės susidomėjimo. Žygis labai puikiai suorganizuotas. Organizatoriai neturėtų atsakyti už kiekvieną dalyvį. Visi būkim atsakingi patys už save, realiai įvertindami savo galimybes. Užuojauta mirusiosios artimiesiems.
VISI KOMENTARAI 13

Galerijos

Daugiau straipsnių