Quantcast

Teismas nuteisė Kauno mariose susidūrimą sukėlusį katerio vairuotoją

  • Teksto dydis:

Kaišiadorių rajono apylinkės teismas vyrą nubaudė 2636 eurų bauda už tai, kad būdamas neblaivus ir vairuodamas pramoginį laivą (katerį), Kauno mariose taranavo kito asmens vairuojamą burinę jachtą.

Po susidūrimo burinė jachta buvo nepataisomai sugadinta ir nuskendo, o jachtą vairavęs asmuo įkrito į vandenį ir patyrė įvairius kūno sužalojimus.

Incidentas įvyko 2016 metų vasarą, kaltininkui plaukiojant 40-50 kilometrų per valandą greičiu, pranešė teismas.

Viso teisminio nagrinėjimo metu kaltinamasis G. P. savo kaltės neneigė ir pripažino, kad nelaimė įvyko dėl to, kad jis įvykio metu buvo neblaivus.

Teismas konstatavo, kad vartodamas alkoholį laive, o vėliau imdamas jį vairuoti, kaltinamasis žinojo ir suprato, kad taip daryti negalima. Pagal savo asmenines savybes bei veikos padarymo aplinkybes (vairavo katerį būdamas neblaivus, nepasirinko saugaus greičio, nepraleido pirmumo teise turinčios praplaukti nukentėjusiojo jachtos) galėjo ir privalėjo numatyti galimus dėl to kilti padarinius (galimą susidūrimą su kitu laivu ar kitokią avariją Kauno mariose, kilsiantį žmonių sužalojimą).

„Kaltinamojo elgesio įvykio metu, jis buvo abejingas bet kuriems iš galimų jam numatyti padarinių, dėl ko atsakomybė tokiu atveju jam kyla už faktiškai dėl jo pavojingos veikos atsiradusius padarinius (nukentėjusiojo nesunkų sveikatos sutrikdymą ir turto sugadinimą dėl neatsargumo)“, - rašoma teismo nuosprendyje.

Nors kaltinamasis teismo prašė jį atleisti nuo baudžiamosios atsakomybės pagal laidavimą, tačiau teismas, nenustatęs visų įstatyme keliamų reikalavimų šiam institutui taikyti, pripažino G. P. kaltu, kad dėl neatsargumo sunaikinus ar sugadinus svetimą turtą ir padarius didelės turtinės žalos nukentėjusiam asmeniui. Taip pat dėl neatsargaus sveikatos sutrikdymo.

G. P. nukentėjusiajam turės atlyginti 11 009 eurų turtinę ir 3000 eurų neturtinę žalą.

Nuosprendis per 20 dienų nuo jo paskelbimo gali būti skundžiamas Kauno apygardos teismui



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių