Quantcast

Šiemet gyventojai namuose užsitrenkia dukart dažniau

  • Teksto dydis:

Gaisrus gesinantys, avarijų padarinius ir kitus incidentus likviduojantys ugniagesiai gelbėtojai šiemet beveik 600 kartų vyko atidaryti užtrenktų durų daugiabučiuose ir gyvenamuosiuose namuose.

Tokių iškvietimų, palyginti su tuo pačiu laikotarpiu pernai, šiemet padaugėjo 50 proc., penktadienį skelbia Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas.

Pasak ugniagesių, atidarius duris, už jų neretai randami ir vieniši senoliai, kamuojami įvairių ligų, ir mažamečiai, palikti namuose be tėvų priežiūros. Daugiausia tokių įvykių užregistruota Kauno, Klaipėdos, Šiaulių ir Panevėžio savivaldybėse.

Birželio mėnesį atidaryti durų ugniagesiai skubėjo 100 kartų, o liepos mėnesį – per 60 kartų, iš jų 22 kartus į namus, kuriuose buvo bejėgiai garbaus amžiaus ar sveikatos sutrikimų turintys gyventojai, laukiantys medikų, slaugytojų ar artimųjų pagalbos.

Klaipėdoje, Taikos prospekte, moteris negalėjo patekti pas garbaus amžiaus slaugomą ligonį į 5-ajame aukšte esantį butą, kur iš vidaus buvo įkištas durų raktas. Ugniagesiai keltuvu per balkoną pateko į vidų, kur rado gulintį vyrą. Jis perduotas medikams.

Tame pačiame mieste, Vytauto gatvėje gyvenanti moteris išgirdo buto kaimynės, negalėjusios atidaryti durų, pagalbos šauksmą. Ugniagesiai patekę per balkoną į butą rado ant grindų gulinčią moterį. Po medikų apžiūros gelbėtojai ją nunešė į greitosios medicinos pagalbos automobilį.

Joniškio rajone, Saugėlaukio seniūnijoje, Bariūnų kaime, moteris, atėjusi aplankyti senyvo amžiaus vyro, pamatė per langą, jog jis negali atsikelti nuo grindų ir atidaryti durų. Įtarusi, kad sutriko jo sveikata, ji iškvietė greitąją medicinos pagalbą ir ugniagesius, kurie atidarė duris ir įleido medikus.

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento direktoriaus pavaduotojas Vygandas Kurkulis sako, kad labai svarbu turėti rūpestingus artimuosius, gerus kaimynus, kurie rūpinasi vienišais senoliais ar žmonėmis, turinčiais sveikatos sutrikimų, nes laiku suteikta pagalba padeda išvengti skaudžių pasekmių. Jo nuomone, būtina turėti raktus nuo jų prižiūrimų žmonių durų.

Ugniagesys sako, kad vienišus žmones reikėtų dažniau lankyti ir pasirūpinti, kad namuose jie jaustųsi saugiai, išmokyti juos naudotis užprogramuotais telefonų numeriais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių