Quantcast

Rastas Kirgizijoje nuo olos nukritusio lietuvio kūnas

  • Teksto dydis:

Sekmadienį gelbėtojai rado Kirgizijos Ala Arčos nacionaliniame parke nuo uolos nukritusio patyrusio lietuvio alpinisto Sauliaus Saikausko kūną, rašo portalas 15min.lt.

„Sauliaus Saikausko kūnas rastas. Šiuo metu gabenamas į sraigtasparnio aikštelę, tačiau dėl prasto oro skraidinti į Biškeką šiandien kol kas negali. Lauksime žinios iš gelbėtojų kai bus ryšio zona“, – naujienų portalui sakė Lietuvos alpinizmo asociacijos prezidentė Vilma Tūbutytė.

Asociacija ketina kalbėtis su Užsienio reikalų ministerija, kaip S. Saikausko kūną parvežti atgal į Lietuvą.

S. Saikauskas Kirgizijoje kopinėjo su Kęstučiu Skrupskeliu. Jis kartu su S. Saikausku krito nuo uolos, tačiau susžeidęs kojas sugebėjo nusigauti iki artimiausios gyvenvietės ir pranešti apie nelaimę. Jis šeštadienį buvo nuskraidintas į ligoninę.

K. Skrupskelis sekmadienį turėtų atskristi atgal į Lietuvą.

Alpinistai prieš nelaimingą atsitikimą išskleidė Lietuvos vėliavą Laisvosios Korėjos viršūnėje. Kodėl įvyko nelaimė, kol kas neaišku.

Keliautojas ir alpinistas Saulius Damulevičius penktadienį portalui sakė, kad šis maršrutas yra techniškas, o abu alpinistai – patyrę, anksčiau yra kopę šiame rajone.



NAUJAUSI KOMENTARAI

tie

tie portretas
pikti kom palinkeimai ne ko kito o tu paciu buv kom veikeju paluimai del ivaizdzio neapykantos kurstymui /runkeliams/ir tai soc.. demo....uzsakymas juk loimas nekainuoja o oponentams irgi nuostolio nebus nes visi is to pacio kom... ./kelmo isdyge/.....

Jonas

Jonas portretas
Nemalonu ir graudu,kad yra tokiu slyksciu komentatoriu,kaip: "regis","chm (gyVEMK)", "Vycka". Skaitant-labai daug tokiu "mandagiu protuoliu" pasitaiko. Dekui LIKIMUI,kad ne visi. Gili uzuojauta seimai,giminems,biciuliams. Stiprybes.

Nuoširdi užuojauta artimiesiems

Nuoširdi užuojauta artimiesiems portretas
Gaila žuvusio alpinisto. Gaila artimųjų ir labai skaudu, kad atsiranda komentatorių, kurie piktžodžiauja ir tyčiojasi iš mirties...
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių