Quantcast

Pradėtas patikrinimas dėl pareigūnų elgesio su uždususio kūdikio tėvais

  • Teksto dydis:

Telšių apskrities vyriausiasis policijos komisariatas antradienį pranešė pradėjęs tarnybinį patikrinimą dėl policijos elgesio su uždususio kūdikio tėvais.

Nelaimė įvyko vasario 22 dieną. Į Mažeikių rajono Bugenių kaimą buvo iškviestas greitosios medicinos pagalbos ekipažas dėl tėvų automobilyje galimai uždususio kūdikio. Atvykę medikai konstatavo vaiko mirtį, o į įvykio vietą iškviesti Telšių apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai pradėjo ikiteisminį tyrimą mirties priežasčiai nustatyti.

Žiniasklaidai pranešus, kad pareigūnai galėjo netinkamai reaguoti į įvykį, balandžio 29 dieną pradėtas tarnybinis patikrinimas dėl pareigūnų veiksmų įvertinimo įvykio vietoje. Bus siekiama patikslinti paskelbtas aplinkybes, pareigūnų veiksmus, jėgos ir specialiųjų priemonių panaudojimą.

Kaip pranešė komisariatas, taip pat bus aiškinamasi, ar buvo pagrindas pradėti administracinio teisės pažeidimo bylos teiseną dėl teisėtų policijos pareigūnų reikalavimų nevykdymo ir pasipriešinimo jiems minėto įvykio metu.

Jei administracinės teisenos metu paaiškės aplinkybės, darančios administracinio teisės pažeidimo bylos teiseną negalimą, administracinio teisės pažeidimo byla bus nutraukta.

Portalas Palangostiltas.lt skelbė, kad mirusios mergaitės tėvai teigė buvę jėga atitraukti nuo ką tik mirusios dukros, jiems uždėti antrankiai, o mergaitės tėvas pareigūnų buvo sumuštas. Policija savo ruožtu teigia, kad patys šoko ištikti tėvai elgėsi agresyviai ir neleido medikams išsivežti vaiko kūno. Kadangi tėvai su pareigūnais elgėsi agresyviai, juos, pasak policijos atstovų, teko vežtis į policijos komisariatą. Tėvams surašytas administracinių teisės pažeidimų protokolas dėl pareigūnų reikalavimų nevykdymo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

jurgis

jurgis portretas
Nėra ko piktintis žinant koks jų mentalitetas. Čia jau valstybės bėda, kai tokie kovoja su smausmo pervertais tėvais. Iš jų gi bomželiai ginklus atiminėja, žudikai pabėga, reikia parodyt kad ir jie kieti.

nesupratau

nesupratau portretas
kodel tevams turejo leisti ar neleisti vaziuoti su savo vaikeliu .Normalūs tėvai ir negalejo kitaip elgtis tik paskui savo vaika.Atsirado teisejai neleido vaziuoti ,agresyviai elgesi.As ju vietoj buciau akis iskabinus.nors tiesa pasakius ,dar ne velu.

Senelis

Senelis portretas
Dar tokio pareigūnų bukumo nemačiau, negi tokioje situacijoje reikia vykdyti savo instrukcijas ir policajų pareigas, o kur jūsų žmogiškumas, kur jūsų supratimas, esant tokiai situacijai. Ką čia rašyti; elgėtės kaip saldafonai, taip ir norisi jums palinkėti to paties, ką šie žmonės patyrė, bet nelinkiu aš jums to, nes vis tiek nesuprasite. Liūdna.
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių