Quantcast

Pirmadienio chaosas keliuose: beveik 120 avarijų, nukentėjo 24 žmonės

  • Teksto dydis:

Pirmadienį Lietuvos keliuose nukentėjo 24 žmonės, užregistruota 119 eismo įvykių, skelbia Kelių policijos tarnyba.

Prieš savaitę eismo nelaimėse nukentėjusių žmonių buvo beveik perpus mažiau – 15, o per parą užregistruoti 64 techniniai įvykiai.

Pasak policijos, šį pirmadienį eismą sunkino blogos oro sąlygos.

Slidžiame kelyje nesuvaldžius automobilių, įvyko trys priešpriešiniai susidūrimai, dar trys automobiliai nuvažiavo nuo kelio.

Tarp techninių eismo įvykių, policijos duomenimis, daugiausia buvo susidūrimų sankryžose, taip pat 27 nuvažiavimai nuo kelio, 19 automobilių atsitrenkė į kliūtis, penki automobiliai apvirto, įvyko septyni susidūrimai su laukiniais gyvūnais.

Avaringiausias paros laikas, kai įvyko daugiausiai eismo įvykių, pirmadienį buvo tarp 8 ir 9 val. bei darbo dienos pabaigoje tarp 15 ir 19 valandų.

Lietuvos kelių policijos tarnyba įspėja, kad dėl kritulių, vėjo, nepalankių eismo sąlygų kelyje gali kilti pavojus, vairuotojų prašoma rinktis saugų važiavimo greitį, manevruoti saugiai ir atidžiai, kad kiekvienu metu galėtų suvaldyti vairuojamą transporto priemonę.

Antradienio rytą, Automobilių kelių policijos duomenimis, keliuose sninga, yra slidžių kelių ruožų.

9 val. duomenimis, dėl buvusio arba besitęsiančio snygio rytų ir šiaurės rytų Lietuvoje bei Raseinių rajone pagrindinių kelių dangos padengtos šlapio arba prispausto sniego sluoksniu, provėžotos, slidžios. Šiuose keliuose dirba kelių priežiūros mechanizmai.

Likusioje šalies dalyje magistralinių ir krašto kelių dangos šlapios, mažesnio eismo intensyvumo rajoniniai keliai su šlapio sniego provėžomis.

Pirmadienio rytą silpnai snigo centriniuose, šiaurės ir rytų rajonuose, kitur – be kritulių. Oro temperatūra siekia nuo 1 iki 5 laipsnių šalčio.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių