Quantcast

Patarė, ką daryti, jei dega daugiabutis

  • Teksto dydis:

Praėjusią savaitę Londoną sukrėtė tragediją – užsiliepsnojo daugiabutis. Įvykis pareikalavo net kelių dešimčių žmonių gyvybių. Laida „Laba diena, Lietuva“ aiškinasi, kokios problemos kyla ugniagesiams, atvykus gesinti tokio pobūdžio gaisrų ir ką reikėtų daryti, jei nepavyksta ištrūkti iš degančio daugiabučio.

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento atstovas Aurimas Gudžiauskas teigia, kad daugiabučiuose pastatuose mūsų šalyje per metus vidutiniškai kyla apie 800 gaisrų.

Paklaustas, ar daugiabučių laiptinėse neturėtų būti gesintuvų, Gaisrų prevencijos skyriaus vyriausiasis specialistas sakė, kad gesintuvai turėtų būti visose bendrose bet kokio pastato patalpose, nes tai pirminė gaisro gesinimo priemonė. Tiesa, ugniagesys atkreipė dėmesį, jog dėl suprantamų priežasčių gesintuvų laiptinėse nėra, „nes jei jie ten būtų, greit jų neliktų“.

„Visgi rekomenduojama, kad gyventojai savo butuose turėtų pirmines gaisro gesinimo priemones – gesintuvą ir nedegų audinį“, – sakė ugniagesys.

Anot A. Gudžiausko, nemaža problema yra daugelio žmonių panaikintos priešgaisrinės kopėčios, dažniausiai įrengtos butų balkonuose. Renovuojant daugiabutį žmonės nenori jų atstatinėti, nors ugniagesiai to reikalauja.

Jei daugiabutyje kilo gaisras ir jūs nežinote, kuriame aukšte, tuomet jei dėl gausybės dūmų nepavyksta iš pastato išeiti užsidengus nosį ir burną sušlapintu skudurėliu, reikia sandariai uždaryti buto duris, užsandarinti durų tarpus mažais rankšluosčiais ir bėgti šviežio oro prie lango ar į balkoną ir kviestis pagalbą.

Su kokiomis kliūtimis susiduria ugniagesiai atvykę į įvykio vietą, ir kaip situaciją būtų galimą pakeisti, kad ugniagesių darbas būtų efektyvesnis? Plačiau apie tai – žiūrėkite laidoje „Laba diena, Lietuva“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Informacija gyvenantiems 'renovuotuose' namuose.

Vėtra

Vėtra portretas
Užsidaryti butuose ir buvo - klaida.

Diedas

Diedas portretas
Londone buvo teroristinis ispuolis.tik valdzia tyli.nes terezai butu amen
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių