Quantcast

Per parą – 20 gaisrų: degė ir pastatai, ir miškai

  • Teksto dydis:

Praėjusią parą – rugsėjo 18-ąją – šalies ugniagesiai gelbėtojai vyko gesinti 20 gaisrų ir atliko 24 gelbėjimo darbus. Žūčių gaisruose išvengta, teigiama Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento suvestinėje.

Prieš vidurnaktį Šilutėje, Liepų gatvėje, daugiabučio namo laiptinėje, penktajame aukšte, degė vaikiškas trynukų vežimėlis. Laiptinėje buvo daug dūmų. Ugniagesiai iš penktajame aukšte esančių butų išvedė 8 gyventojus, iš jų 4 vaikus, kiti gyventojai išėjo patys. Gaisro metu aprūko laiptinės sienos ir dviejų butų durys.

Rugsėjo 19-osios naktį Vilniuje, T. Ševčenkos gatvėje, garažų masyve, atvira liepsna degė metalinis garažas. Gaisro metu sudegė viduje buvusios spausdinimo staklės, įlinko metalinės stogo konstrukcijos, šalia esančio garažo viduje apdegė automobilis „Ford Focus“, išdegė ir išardyta dar vieno garažo sienos dalis.

Antradienį 9 val. Lazdijų rajone, Seirijuose, susidūrus automobiliams „Audi 80“ ir „Opel Astra“, smarkiai nukentėjusius vairuotoją ir keleivį ugniagesiai iškėlė tik nukirpę automobilio stogą. Jie buvo perduoti medikams ir išvežti į gydymo įstaigą.

14.41 val. Trakuose, Vilniaus gatvėje, nuo kelio nuvažiavo ir apvirto automobilis „Toyota Carina“. Viduje buvo prispaustas žmogus. Ugniagesiai jį išlaisvino, tačiau medikai konstatavo vyro mirtį.

Apie 19 val. Kėdainių rajone, Josvainiuose, iš Šušvės upės ugniagesiai ištraukė apie 50 metų vyro kūną.

Valstybės sienos apsaugos tarnyba informavo, kad 17 val. planinio skrydžio metu orlaivio LY-HCF įgula pranešė, jog mato gaisro židinį. Įgula nustatė, kad Šalčininkų rajone, Gerviškių seniūnijoje, Kernavo termologiniame draustinyje, dega apie 1,5-2 ha miško masyvas. Sraigtasparnyje operatyviai sumontavę gaisro gesinimo įrangą, pareigūnai 17.55 val. pradėjo gesinti miško gaisrą. Jis buvo užgesintas apie 20 val., išpylus 32 tonas vandens. 


Šiame straipsnyje: gaisraiugniagesiainelaimės

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių