Quantcast

Padaugėjo automobilių susidūrimo su laukiniais gyvūnais atvejų

  • Teksto dydis:

Šiais metais šalies keliuose padaugėjo transporto priemonių susidūrimų su laukiniais gyvūnais, įspėja Kelių policijos tarnyba.

Policijos duomenimis, šiais metais šalies keliuose susidūrimų su laukiniais gyvūnais padaugėjo beveik trečdaliu. Per aštuonis šių metų mėnesius įvyko bemaž 2,5 tūkstančių tokių eismo įvykių, iš jų 19 eismo įvykiuose buvo sužaloti 22 žmonės, vieno eismo įvykio metu žuvo jauna automobilio keleivė.

Pavojus susidurti su briedžiais, stirnomis ir kitais dideliais kanopiniais gyvūnais yra ypač didelis rudenį užmiesčio keliuose, vietovėse, kur kelias kerta miškus ir laukus.

Skaudžiausios nelaimės dažniausiai įvyksta tamsiuoju paros metu, magistraliniuose ir krašto keliuose, nurodo policija.

Vietovėse, paženklintose kelio ženklais kelio ženklais „Laukiniai gyvūnai“, patariama sulėtinti greitį, kad atsiradus kliūčiai, bet kuriuo momentu vairuotojas galėtų tinkamai reaguoti, suvaldyti automobilį, prireikus – sustoti. Reikėtų stebėti kelkraščius – dažniausiai gyvūnai į važiuojamąją kelio dalį įbėga būtent nuo gausiai krūmais ar medžiais apaugusio kelio krašto.

Pastebėjus kelkraštyje stovintį gyvūną reikia važiuoti pro jį itin atsargiai ir lėtai nemirksėti žibintų šviesomis, jokiu būdu nenaudoti garsinio signalo – apakinto ir išgąsdinto gyvūno elgesys gali būti labai pavojingas ir nenuspėjamas.

Susidūrus su laukiniu gyvūnu, jei buvo sužeistas arba nugaišo gyvūnas, sužeisti arba žuvo žmonės, apgadintos transporto priemonės, statiniai, kelio ženklai, atitvarai arba kitokie kelio elementai ar kitas turtas – vairuotojui privaloma telefonu pranešti bendruoju pagalbos telefonu 112 apie eismo įvykį ir vykdyti pareigūnų nurodymus. Nugaišusiu gyvūnu pasirūpina pareigūnai, aplinkosaugininkai ar medžiotojai.

Trečiadienį eismo įvykiuose su gyvūnais Alytaus ir Lazdijų rajonuose nukentėjo du žmonės, o ketvirtadienį Vilniuje eismą buvo sutrikdęs sužalotas, spėjama, nuo viaduko nukritęs, briedis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių