Quantcast

Pabradėje per pratybas automobiliui atsitrenkus į medį žuvo karys

Pabradėje per pratybas šarvuotam automobiliui atsitrenkus į medį žuvo Vokietijos karys, sekmadienį pranešė Krašto apsaugos ministerija.

Nelaimė įvyko šeštadienį, apie ją viešai paskelbta po to, kai apie nelaimę informuoti kario artimieji.

„Skaudi nelaimė įvyko į medį atsitrenkus kario vairuojamai šarvuotai transporto priemonei“, – rašoma pranešime spaudai.

Lietuvos kariuomenės atstovas kapitonas Gintautas Ciunis BNS sakė, kad daugiau žmonių per incidentą nenukentėjo. Jo teigimu, žuvęs karys buvo gimęs 1984 metais.

Šiuo metu tyrimą atlieka Vokietijos teisėsaugos institucijos.

Karys tarnavo Vokietijos vadovaujamame NATO batalione, kuris Lietuvoje dislokuotas praėjusiais metais.

Pareiškė užuojautą artimiesiems

Lietuvos užsienio reikalų ministerijos vadovybė reiškia gilią užuojautą ir linki stiprybės per NATO priešakinių pajėgų bataliono pratybas Pabradės poligone nelaimingo atsitikimo metu žuvusio Vokietijos kario artimiesiems ir tarnybos draugams, Vokietijos Federacinės Respublikos vadovybei bei Lietuvoje dislokuotai NATO priešakinių pajėgų bataliono kovinei grupei.

Krašto apsaugos sistemos vadovybė taip pat pareiškė nuoširdžią užuojautą mirusio kario artimiesiems ir tarnybos draugams.

Daugianacionalinė NATO priešakinių pajėgų bataliono kovinė grupė Rukloje, Jonavos rajone, yra dislokuota gynybos ir atgrasymo tikslais nuo 2017 metų pradžios reaguojant į pasikeitusią geopolitinę situaciją. NATO bataliono kovinė grupė yra integruota į Lietuvos kariuomenės Mechanizuotąją pėstininkų brigadą „Geležinis Vilkas“.

Taikos metu NATO priešakinių pajėgų batalionas dalyvauja pratybose su Lietuvos kariais, o krizės ar konflikto atveju gintų Lietuvą kartu su Lietuvos nacionalinėmis ir papildomai atvykstančiomis sąjungininkų pajėgomis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
'ACH, žalieji žmogeliukai kaip medžiai užsimaskavo!' :D (bet kažkas dabar vien žalios spalvos baidos - nieko sau 'konservai' psichozę sukėlė).

issigimimas

issigimimas portretas
jums nieko nera svento ,net zmogiskaja prasme ,

Absurdas kažkoks

Absurdas kažkoks  portretas
Žuvo šarvuotam automobiliui atsitrenkus į medį? Wow, čia tai lygis, super šarvai.
VISI KOMENTARAI 26

Galerijos

Daugiau straipsnių