Quantcast

Kova su žolės degintojais: ugniagesiai griebėsi reidų

Siekdami drausminti pernykštės žolės degintojus, Valstybinės priešgaisrinės priežiūros pareigūnai rengia reidus į rajono seniūnijų atviras teritorijas, kurių metu fiksuojami išdeginti plotai.

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento atstovė Vida Šmigelskienė sakė, kad surinkta informacija bus teikiama Nacionalinei mokėjimo agentūrai sprendžiant paramos išmokos klausimus.

Per parą Lietuvoje kilo 189 pernykštės žolės gaisrai. Daugiausia jų užregistruota Vilniaus (49) ir Kauno (41) apskrityse.

Per  penkerius metus deginant pernykštę žolę šalyje žuvo šeši žmonės. Šiemet gaisras atviroje teritorijoje jau nusinešė vieno žmogaus gyvybę - penktadienio vakarą Vilniaus rajone, Muralinės kaime, išdegusioje pievoje prie namų rastas apdegusio 85 metų vyro kūnas. Įvykio vietoje išdegė 30 arų pievos. Liepsnose žuvo ir jos šeimininkas. Tai pirmoji žolės gaisrų auka šiais metais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Aha

Aha portretas
Čia kitą panašų straipsnį komentuojantys "specialistai" nemato nieko blogo žolės deginime, jiems tai ir "ekologiškai naudinga", ir "gyvūnai nežūva", todėl dėl viso pikto pakartosiu: Ane? Gyvūnai nežūva? Gal pažiūrėk dokumentikos bent kiek, kad ir vaizdus, kaip masajų (tie irgi kasmet būtinai žolę degina) padegtoje savanoje gepardė bando išgelbėti savo mažylius... vieną išneša, kitą, trečias atsilikęs šaukiasi mamos, žolė aplinkui dega, gepardė nebegali grįžti... O gepardai - greiti ir nemaži padarai vis dėlto! Specialistai, bliamba! Subines tokiems degintojams atspardyt pasigavus, kad kitą kartą iki žolės nebedaklišintų...

gebelsas

gebelsas portretas
ale uztat ekes encifalitines sudegtu....

Gebelsui

Gebelsui portretas
Sulauksi! Parazitai nedega. Bormanas
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių