Quantcast

Avarijoje užgeso mokytojos gyvybė

Per dvi dienas Klaipėdos apskrityje – antra tragiška avarija. Ketvirtadienio vakarą netoli Plikių gyvenvietės įvykusi avarija nusinešė ilgametės Klaipėdos E.Balsio menų gimnazijos mokytojos gyvybę.

Nelaimė nutiko 18 val. 20 min.

65 metų plikiškė Birutė Kaušienė savo automobiliu "Škoda Fabia" važiavo iš bičiulės mamos šermenų. Moteriai iki savos sodybos buvo likę vos keli kilometrai.

Netikėtai lygiame kelyje mokytojos vairuojamą automobilį taranavo staiga kaktomuša priešais išdygusi "Audi".

"Škoda" nuskriejo į pievas. Smūgio būta tokio smarkaus, kad mokytojos gyvybė po dviejų valandų užgeso ligoninėje.

"Mes esame labai sukrėsti. Visiškai beprasmė žūtis. Ji važiavo vakare į namus. Čia buvo žmogus, o čia jau jo nebėra. Buvo labai mylima ir tikrai puiki mokytoja, dirbo nuo 1983 metų. Skaudu mums visiems", – vakar apie bendradarbę ištikusią tragediją kalbėjo mokyklos direktorius Gintautas Misiukevičius.

Žūtimi pasibaigusi nelaimė veikiausiai įvyko dėl vairuotojo neatidumo, o ne dėl automobilio vairo mechanizmo gedimo, kaip buvo skelbta iškart po įvykio.

Pirminiais duomenimis, "Audi" vairuotojas dešiniu mašinos ratu užvažiavo ant žvyruoto kelkraščio. Tikėtina, kad vos mėnesio ir kelių dienų vairavimo stažą turintis jaunuolis staiga suko vairą kairėn.

O tuo metu priešpriešai važiavo plikiškės mokytojos "Škoda Fabia". Į jį ir tėškėsi jaunuolio mašina.

Pareigūnai kol kas neapklausė visų "Audi" automobiliu važiavusių asmenų.

Aišku tiek, kad mašiną vairavo 19-metis. Šalia jo sėdėjo 27 metų vaikinas, o ant galinės sėdynės buvo įsitaisiusi Plikiuose gyvenanti jauna mergina.

Smūgio būta į dešinį "Audi" automobilio sparą, tad šalia vairuotojo sėdėjęs keleivis patyrė daugybinius sužalojimus, vaikinas gydomas reanimacijos skyriuje.

Plikiškė mergina rimtų sužalojimų nepatyrė, ji išleista namo, kaip ir avarijos kaltininkas, patyręs tik kelis nubrozdinimus.

Plikių bendruomenė sukrėsta dėl mokytojos žūties. Gyvenvietėje keletą metų nebuvo tokių skaudžių avarijų.

"Tai buvo labai darbšti ir puiki moteris. Rūpinosi sergančiu vyru, užaugino dvi dukras. Jų sodyba nuolat konkuruodavo tarp gražiausių kaimo sodybų", – apie žuvusiąją kalbėjo kaimynai.

Pirminiais duomenimis, "Audi" vairuotojas buvo blaivus.

Tai antra žūtis apskrities keliuose per dvi dienas. Trečiadienį taip pat kaktomuša priešpriešinėje eismo juostoje žuvo 21 metų Klaipėdos universiteto studentas, vairavęs "Honda" automobilį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

To Nesvarbu

To Nesvarbu portretas
Jei kas matėte kaip tai nutiko ar iš kart po avarijos buvote vietoje, prašau parašykite į gi@inresco.lt arba paskambinkite telefonu +370 698 37497. Mums labai reikalingi liudininkai, kurie galetų suteikti bent minimalios informacijos pie įvykį, kadangi kaltininkai bando išsisukti nuo atsakomybės. Iš anksto dėkoju.

Teisejas

Teisejas portretas
Apskritai turėtų teisės vairuoti duoti tik tiems, kas turi bent jau 21 ar daugiau metų. O tie jaunikliai, kurie tipo kieti, laužia vercha arba svajoja nusipirkti bimbali. Tegu pėstute vaiksto. Gal tada ir košės galvoje šiek tiek atsiras. Mieli tėvai, Neduokite nei automobilių, nei pinigų jiems nusipirkti, jei nesate įsitikinę kad jusu atzala yra pakankamai kompetentinga vairuoti, nes už jų klaidas atsako kiti, niekuo nekalti žmonės kaip ir ši karta. Per kažkokį suski, netekome gero žmogaus.

Nesvarbu

Nesvarbu portretas
Mačiau kaip ši avarija nutiko, ir iš karto galima pasakyti, kad šioje vietoje kaltas Audi vairuotojas, kuris matyt bandė pasustrelinti užaidėjas klevo lapą ant siknos. Ir apskritai Plikių kaime jauni vairuotojai, kaip bestuburiai primatai važinėja. Tuo keliu galima važiuoti 70, saugiau yra iki 60, bet lėčiau kaip 90 kažin ar kasnors apskritai važiuoja. Galima pasakyti tik tiek, jei nesi 100 procentų įsitikinęs, kad vairuoti saugiai ir nesukelia niekam problemų, nešėsi už vairo ir kitam Neleisk. O jei jau atsisėdai ir dar kitam žmogui atemei gyvybę, tai dabar ir sau tai Padaryk...
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių