Quantcast

Kelmėje – sujudimas dėl sprogmens: evakuota parduotuvė ir gyventojai

Išminuotojai sunaikinimui į karjerą išvežė Antrojo pasaulinio karo miną, kurią Kelmės rajono gyventojas automobiliu buvo atvežęs į miesto centrą.

Miną su nuskeltu priekiniu sprogdikliu vyrui būnant užsienyje kasinėdama sodyboje rado jo žmona. Mina prie namų Maironių kaime buvo laikoma apie vieną mėnesį, pranešė policija. Apie 13.50 val. mina išvežta naikinimui į karjerą.

Dėl gyventojo atnešto karo laikų sprogmens iš Kelmės centre esančios parduotuvės „Maxima“ buvo evakuota apie 100 žmonių.

Kelmės rajono policijos komisariato viršininkas Ričardas Bracevičius BNS sakė, kad, pirminiais duomenimis, prieš vidurdienį pirmadienį vyras surūdijusią miną atnešė į karo prievolės centrą Dariaus ir Girėno 12, čia budi tik budėtojas. Vyras paaiškino, kad miną rado savo namo kieme.

„Kelmės rajono gyventojas grįžo iš užsienio. Jo žmona buvo tvarkiusi kiemą ir kasinėdama rado. Mina keletą dienų gulėjo kieme, kol vyras grįžo iš užsienio. Jis nusprendė, kad kariškiai žinos, ką daryti su sprogmenimi ir automobiliu atvežė į Kelmės centrą“, – BNS sakė Kelmės policijos vadovas.

43 metų vyras gyvena už maždaug 10 kilometrų nuo Kelmės.

„Klausiau, kodėl neskambinai 112? Atsakė, kad vaikai jo kieme laksto“, – BNS pasakojo R.Bracevičius.

Dėl įvykio aplinkinėse gatvėse buvo uždarytas eismas.

„Maxima“ įsikūrusi šalia esančioje Kooperacijos gatvėje, netoliese yra gyvenamieji namai.

Vyras mašina atvežtą sprogmenį atnešė į Karo prievolės centro kiemą.


Šiame straipsnyje: MaximasprogmuoKelmė

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių