Quantcast

Keliuose – dviejų jaunuolių žūtys

  • Teksto dydis:

Pastarąją savaitę per avarijas keliuose žuvo du jaunuoliai – po susidūrimo su kitu automobiliu Molėtų rajone žuvo karys, Kupiškio rajone po susidūrimo su laukiniu gyvūnu žuvo 20-metė mašinos keleivė.

Lietuvos kelių policijos tarnybos duomenimis, rugpjūčio 17–23 dienomis šalies keliuose įvyko 75 eismo įvykiai, sužeista 90 žmonių.

Pernai per tą patį laikotarpį keliuose įvyko 66 eismo įvykiai, žuvo 4 žmonės, buvo sužeisti 76 žmonės.

Tarp sužeistųjų šios savaitės avarijose daugiausia buvo transporto priemonių vairuotojų – 38, ir keleivių – 24. Nukentėjo 14 dviračių vairuotojų, 11 motociklų vairuotojų ir 3 keleiviai, 4 mopedų vairuotojai ir 1 keleivis. Taip pat sužeista 14 pėsčiųjų, iš kurių 7 buvo partrenkti pėsčiųjų perėjose.

Eismo nelaimėse per savaitę nukentėjo 19 nepilnamečių: 5 vairavo dviračius, 4 vyko kaip automobilių keleiviai, 3 buvo pėstieji, 3 vairavo mopedus ir 1 buvo jo keleivis, 2 vairavo motociklus ir 1 buvo jo keleivis.

Šiemet per avarijas keliuose žuvo 108 žmonės – 10 (8,47 proc.) mažiau negu pernai per tą patį laikotarpį.

Daugiausia žuvo vairuotojų – 42 ir pėsčiųjų – 41.

Pėsčiųjų perėjose transporto priemonių buvo partrenkti ir žuvo 11 pėsčiųjų.

Tarp žuvusių vairuotojų – 10 motociklininkų. Eismo nelaimės nusinešė ir 19 keleivių bei 7 dviračių vairuotojų gyvybes. Tarp žuvusiųjų – 4 nepilnamečiai (2 vairuotojai, 1 keleivis, 1 pėsčiasis).

Pagrindinės penkios priežastys, dėl ko šią savaitę įvyko avarijos:  nepraleidimas važiavimo pirmenybę turinčios transporto priemonės, susidūrimai sukant į kairę – 15 atvejų; saugaus atstumo nesilaikymas – 12 atvejų; saugaus važiavimo greičio nepasirinkimas arba leistino greičio viršijimas – 11 atvejų; manevravimo taisyklių pažeidimas – 8 atvejai; pėsčiųjų nepraleidimas pėsčiųjų perėjose – 7 atvejai.

Pirminiais duomenimis, neblaivūs vairuotojai sukėlė 33 eismo įvykius, 8 tokiuose įvykiuose buvo sužeista 10 žmonių. Per savaitę policijoje buvo užregistruoti 338 techniniai eismo įvykiai, kuriuose žmonės nenukentėjo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių