Quantcast

Į skaudžią avariją atskubėję ugniagesiai: buvo itin sunki gelbėjimo operacija

  • Teksto dydis:

Sekmadienį Kelmės rajone, Maironio kaime, per kraupią avariją žuvo 23 metų vaikinas. Teisės vairuoti neturintis jaunuolis nesuvaldė "Opel Astra" automobilio. Jis apsivertė ir žuvo.

Valstybinė priešgaisrinė gelbėjimo tarnyba savo feisbuko paslyroje praneša, kad pirmieji į nelaimės vietą atvyko ugniagesiai. Žmonės jau buvo spėję iš automobilio ištraukti prispaustą vaikiną.

„Avarija įvyko žvyrkelyje, kelias ten gan vingiuotas. Tas vaikinukas toks jaunas... Pavyko užčiuopti pulsą, Valdas Augustis pradėjo daryti dirbtinį kvėpavimą. Kai greitoji jau skubėjo į ligoninę, aš ir mano kolega Arvydas Andriulis gaivinom toliau. Iki paskutinės akimirkos, kol atvykom, darėm viską, kad jį išgelbėtume. Felčerė sakė, kad širdis dar plaka. Paskui ji atėjo ir pranešė, kad vaikino gyvybė ligoninėje užgeso,“ – sunkiai rinkdamas žodžius kalbėjo ugniagesys gelbėtojas Andrius Samušis. Pasak jo, ši gelbėjimo operacija buvo viena sunkiausių.

Ugniagesys gelbėtojas sako, kad prie žūčių keliuose neįmanoma įprasti. Jis iki šiol prisimena prieš porą metų kelyje žuvusią merginą.

Jo teigimu, kol neįvyksta avarija, tol daugelis vairuotojų nė neįsivaizduoja, kad taip jiems gali nutikti. „Per vienas pratybas, kai demonstravome gelbėjimo operaciją, paprašėme, kad vienas iš vairuotojų, pasėdėtų automobilyje. Nors ši situacija ir buvo imituota, po automobilio karpymo tas vyras prisipažino, kad nesitikėjo, jog gali būti tiek įtampos, kad toks čaižus karpomo metalo garsas. Sunku sėdėti mašinoje buvo net ir tokiomis aplinkybėmis, o ką tenka išgyventi, kai esi traumuotas, ar kai šalia gęsta tau artimo žmogaus gyvybė. Vyras pripažino, kad dalyvavimas pratybose visiškai pakeitė jo požiūrį į vairavimą,“ - pasakoja A. Samušis.

Ugniagesiai, nuolat susiduriantys įvykio vietose su skaudžiais eisimo įvykių padariniais, labai norėtų, kad kelyje vairuotojai galvotų ne tik apie savo, bet ir kitų gyvybes.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
"Felčerė sakė, kad širdis dar plaka. Paskui ji atėjo ir pranešė, kad vaikino gyvybė ligoninėje užgeso" - ach, jau ne pirmąsyk sužeistieji ligoninėj galus atiduoda, kuriuos prieš tai gelbėtojai jau buvo iš mirties išplėšę.

Vladas to Jo

Vladas to Jo portretas
Tai kokio by.io lėkti kaip akis išdegęs?

Joo

 Joo portretas
Kelias neprižiūrėtas, vienos duobės.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių