Quantcast

Gaisras Rūdninkų girioje užgesintas sraigtasparnio pagalba (vaizdo įrašas)

  • Teksto dydis:

Skrisdami virš Rūdninkų girios Šalčininkų rajone pasieniečių sraigtasparnio pilotai pastebėjo gaisrą, apėmusį daugiau kaip hektarą miško. Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) pareigūnai neapsiribojo pranešimais žemėje dirbančioms tarnyboms, o patys iš oro ėmė gesinti gaisrą tonomis vandens. Po dvi valandas trukusios operacijos ugnis buvo sutramdyta.

Antradienio pavakarę VSAT Aviacijos valdybos pareigūnai sraigtasparniu EC-145 vykdė planinį skrydį, susijusį su Kaliningrado tranzito kontrole. Tokių skrydžių metu iš oro yra kontroliuojami Rusijos tranzitiniai traukiniai, per Lietuvą važiuojantys iš ir į Kaliningrado sritį.

Grįžtant į bazę Trakų rajono Paluknio miestelyje pasieniečių sraigtasparnis skrido virš Šalčininkų rajone esančios Rūdninkų girios Kernavo telmologinio draustinio. VSAT pilotai čia pastebėjo iš miško besiverčiančius dūmų kamuolius. Ši vieta yra maždaug už 20 km nuo sienos su Baltarusija.

Pakibę virš ugnies šaltinio pasieniečiai pamatė užsiliepsnojusį miško masyvą. Kaip vėliau paaiškėjo, degė maždaug 1 hektaro ir 61 aro plotas. Apie gaisrą pilotai pranešė Bendrajam pagalbos centrui, o patys nuskrido į bazę Paluknyje.

Gavusi leidimą pradėti gesinimo operaciją orlaivio įgula greitai prisipildė degalų ir prie sraigtasparnio pritvirtino specialią pakabinamą gaisro gesinimo talpą vandeniui. Tuomet EC-145 pakilo ir nuskubėjo į gaisro vietą Rūdninkų girioje.

Pasėmę vandens iš šalia esančio Kernavo ežero pasieniečiai pradėjo ugnies gesinimo darbus. Nuolat pasipildydami vandens atsargas jo ant degančio miško VSAT pareigūnai iš sraigtasparnio iš viso išpylė apie 17 tonų. Po maždaug dvi valandas trukusios gaisro gesinimo operacijos ugnį pasieniečiams pavyko užgesinti.

Vietinių girininkų teigimu, gaisrą galėjo sukelti neatsargus elgesys su ugnimi ar neapdairus rūkymas šioje šiuo metu itin sausoje vietovėje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių