Quantcast

Kas kaltas dėl tragiškos avarijos Plungės rajone?

Šiurpi avarija Plungės rajone, įvykusi sekmadienį vakare ir nusinešusi trijų vienos šeimos narių gyvybes, kol kas apgaubta nežinios – vis dar neaišku, kaip du priešprieša važiavę automobiliai susidūrė kaktomuša.

Šiurpi avarija Plungės rajone, įvykusi sekmadienį vakare ir nusinešusi trijų vienos šeimos narių gyvybes, kol kas apgaubta nežinios – vis dar neaišku, kaip du priešprieša važiavę automobiliai susidūrė kaktomuša.

Automobiliai susidūrė 18.48 val. kelyje Šiauliai-Palanga už penkių kilometrų nuo Plungės į Telšių pusę. Susidūrimo priežastis vis dar nėra aiški.

Tačiau pagrindinės aplinkybės jau žinomos.

Visureigis „Hyundai Galloper“, kuriuo važiavo 44-erių klaipėdiečio šeima važiavo į Plungės pusę, automobilis leidosi nuo kalniuko.

Priešais į kalniuką tuo metu kilo BMW 520I, vairuojamas ne tarnybos metu neuniformuoto 36-erių metų Radviliškio priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos ugniagesio.

Automobilių susidūrimas įvyko visureigio važiuojamoje kelio pusėje.

Kai po keliolikos minučių į nelaimės vietą atskubėjo gelbėtojai bei medikai greta į šalikelę nuvažiavusio BMW rado iš automobilio iškritusią negyvą trejų metų mergytę.

Metalo krūva virtusiame automobilyje rasta negyva vairuotojo žmona.

Mašinoje tuo metu dar gyvi buvo vairuotojas ir jo 10 metų dukra. Tą patį vakarą iš ligoninės gauta žinia, kad radviliškietis nuo patirtų sužalojimų mirė.

Mergaitė gydoma Klaipėdos vaikų ligoninėje, jai diagnozuotas galvos smegenų sukrėtimas, edema, kvėpavimo nepakankamumas ir plaučių kontūzija. Vienintelė gyva šios šeimos narė pirmadienį kovojo su mirtimi, mergaitės būklė buvo labai sunki.

„Hyundai Galloper“ po susidūrimo apsivertė. Iš jo gelbėtojai išvadavo tris sunkiai sužeistus žmones. Medikai buvo priversti amputuoti dalį vairuotojo rankos, jam lūžo žastikaulis, sužalota plaštaka, sunkiai sužalota galva.

15-metei klaipėdiečio dukrai traumuota galva, lūžo kaulai. 41-erių moteris patyrė daugybinius veido lūžius, jai lūžo krūtinkaulis ir šonkauliai. Visi nukentėjusieji gydomi uostamiesčio ligoninėse.

Pirmadienį eismo nelaimės tyrimas buvo perduotas Klaipėdos kelių policijos biuro pareigūnams.

Į nelaimės vietą buvo išsiųsti tyrėjai, jie dar kartą tyrė eismo įvykio aplinkybes. Tikėtina, kad į visus klausimus atsakyti padės autotechninė ekspertizė.

Pirmadienį buvo iškeltos dvi versijos.

Pasak vienos, BMW išvažiavo į priešpriešinę eismo juostą galbūt lenkdamas kitą transporto priemonę ir nespėjo grįžti į savo pusę. Taip manyti vertė susidūrimo vieta, avarija įvyko visureigio važiuojamoje pusėje.

Po pakartotinės įvykio vietos apžiūros buvo iškelta dar viena versija.

Galbūt nuo kalniuko važiavęs „Hyundai Galloper“ buvo išvažiavęs į kitą eismo juostą. Tai pamatęs priešais atvažiuojantis BMW vairuotojas metėsi į priešingą pusę. Visureigis tuo metu galėjo grįžti į savo juostą, o BMW to padaryti nebespėjo.

Tiriant nelaimės aplinkybes labai būtų svarbūs avariją mačiusių žmonių liudijimai. Kol kas tyrėjai apklausė tris asmenis.

Pareigūnai prašo atsiliepti nelaimę mačiusius žmones.

„Kol kas jokio tikrumo dėl avarijos priežasčių nėra. Tyrimas tebėra pradinėje stadijoje. Blogiausia, kad neįmanoma paklausti nė vieno susidūrusių automobilių vairuotojo. Kaip žinia, vienas jų žuvo, antras kovoja su mirtimi. Akivaizdu, kad toje vietoje lenkimo manevrą daryti nebuvo galima, ten yra ištisinė kelio juosta. Dar neaišku, ar kuris nors vairuotojas kažką lenkė, ar išsuko iš savo juostos dėl kitos priežasties, – teigė Klaipėdos kelių policijos biuro viršininkas Ramūnas Šideikis. – Šiemet  tai – skaudžiausia eismo nelaimė Lietuvoje – žuvo beveik visa šeima.“



NAUJAUSI KOMENTARAI

:\\\\

:\\\\ portretas
Pareigūnai tegul DELFI komentarus paskaito ir suras liūdininkų...
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių