Quantcast

Baltijos moterų krepšinio lygos startas - spalio 2-ąją

Baltijos moterų krepšinio lygos (BWBL) čempionate šį sezoną dalyvaus 13 komandų, trys iš jų atstovaus Lietuvai.

Penkias ekipas į BWBL pirmenybes delegavo Baltarusija - Minsko „Horizont“, „Minsk-2006“, Borisovo „Berezina-RCOR“, Gardino „Olimpia“ ir „Victoria“. Lietuva turės tris komandas - Kauno „Viči-Aistes“, Klaipėdos „Lemminkainen“ ir Vilniaus MRU. Estiją reprezentuos Talino „ECLEX“ ir „TLU-Volta“, Rusiją - Sankt Peterburgo „Spartak“ ir „Sireny“.

Gražias moterų krepšinio tradicijas turinčiai Latvijai atstovaus tik viena komanda - Rygos „TTT-Riga“, kuri į BWBL sugrįžo po metų pertraukos.

BWBL pasiekė gera žinia iš Rusijos - Sankt Peterburgo gubernatorė Valentina Ivanovna Matvijenko sutiko priimti lygos garbės prezidentės statusą ir padėti plėtoti moterų krepšinį Baltijos jūros regione.

Čempionatas, kuris startuos jau 2010 m. spalio 2 d., vyks trim etapais. Pirmajame etape - reguliariajame sezone - devynios ekipos tarpusavy žais dviejų ratų sistema išvykose. Antrajame varžybų etape kovas pradės Eurolygos turnyre dalyvausiančios „TTT-Riga“ bei „Viči-Aisčių“ krepšininkės.

Varžybas nuo antrojo etapo pradės ir Europos taurės turnyro dalyvės: praėjusio sezono vicečempionė „Lemminkainen“ bei „Horizont“ ekipos.

Aštuonios antrojo etapo komandos bus suskirstytos į dvi grupes ir tarpusavy jau žais po vieną susitikimą. A grupėje kovos „TTT-Riga“, „Lemminkainen“ bei komandos, kurios pirmajame varžybų etape užėmė 1-ąją ir 4-ąją vietas, o B grupėje rungtyniaus „Viči-Aistės“, „Horizont“ bei ekipos pirmajame etape užėmusios 2-ąją ir 3-iąją vietas.

Dvi stipriausios kiekvienos grupės komandos pateks į finalo ketverto turnyrą, kuris numatytas 2011 metų balandžio 8-10 dienomis.


Šiame straipsnyje: Viči-AistėsBWBLkrepšinis

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių