Quantcast

Klaipėdoje prisimintas V.Kernagis ir jo kūryba

Klaipėdos vaikų laisvalaikio centro klube „Želmenėlis“ surengtas jau II-asis dainos festivalis, skirtas V.Kernagio atminimui „Purpurinis vakaras“.

Jau trečius metus skaičiuojame be dainuojamosios poezijos autoriaus ir atlikėjo, pramoginių renginių režisieriaus, televizijos laidų vedėjo V.Kernagio. Norėdami pagerbti lietuviškosios dainuojamosios poezijos pradininką V.Kernagį, Klaipėdos vaikų laisvalaikio centro klubas „Želmenėlis“ ir gitaros studijos vadovė Raimonda Milašienė antrą kartą organizavo dainos festivalį „Purpurinis vakaras“.

Festivalyje dalyvavo daug jaunų, kūrybingų žmonių iš „Ąžuolyno“, „Baltijos“, „Varpo“, H.Zudermano, „Vėtrungės“ „Aukuro“ gimnazijų, „Smeltės“ ir „Versmės“ pagrindinių mokyklų bei Klaipėdos vaikų laisvalaikio centro klubų „Želmenėlis“ ir „Švyturys“. Dauguma atlikėjų vakaro programą papuošė dainomis iš šviesaus atminimo maestro V.Kernagio repertuaro.

Festivalį vainikavo svečias iš Jurbarko - Rūta Šličkutė. Dainų autorė ir atlikėja dainavo savo kūrybos dainas ir, prisimindama V.Kernagį, atliko jo dainą. Publika neliko abejinga sklindančiai šilumai iš scenos, o dalyviai pažadėjo kitais metais sudalyvauti jau tradicija tampančiame festivalyje „Purpurinis vakaras“.


Šiame straipsnyje: želmenėlis

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių