Quantcast

Viltį keičia baisi nuojauta

Antradienį iš ryto dar rusenusi viltis, kad pareigūnams pavyks rasti lapkričio 16-osios vakare be pėdsakų dingusią 20-metę studentę gyvą, po pietų žlugo. Pareigūnai išsiaiškino, kad mergina buvo nužudyta, o jos kūnas išmestas į Minijos upę.

Antradienį iš ryto dar rusenusi viltis, kad pareigūnams pavyks rasti lapkričio 16-osios vakare be pėdsakų dingusią 20-metę studentę gyvą, po pietų žlugo. Pareigūnai išsiaiškino, kad mergina buvo nužudyta, o jos kūnas išmestas į Minijos upę.

Numetė po senu tiltu?

Išskirtinis įvykis Klaipėdos apskrityje, kai be pėdsakų dingo į Klaipėdą iš Saugose gyvenančios močiutės išvažiavusi 20-metė studentė, sujaudino visos Lietuvos gyventojus.

Daugybė Justiną Šikšniūtę pažinojusių žmonių vylėsi, kad mergina yra gyva. Galbūt ji – sužeista ar įkalinta, galbūt negalinti pranešti apie savo buvimo vietą, bet vis dar gyva.
Tačiau viltys žlugo, kai vienintelis ir pagrindinis įtariamasis atskleidė šiurpią tiesą.

Jis prasitarė merginą nužudęs ir įmetęs į Miniją Kintų seniūnijoje, netoli Sakučių kaimo, po senu geležinkelio tiltu.

Gauta duomenų ir apie tai, kur padarytas nusikaltimas. Įvykio vietoje dirbo kriminalistinių tyrimų ekspertai. Merginos daiktai buvo rasti už 10 kilometrų nuo Sakučių, netoli Priekulės, tad spėjama, kad žmogžudystė įvykdyta būtent ten.

Pareigūnai aptiko išdaužto automobilio lango stiklų. Policininkai rado kraujo dėmių, kūno vilkimo žymių, suplėšytą paltą, aukos batus.

Narai tęs darbą ryte

Antradienį šias apylinkes pareigūnai apžiūrinėjo ir iš oro. Pasieniečių sraigtasparnis suko ratus, kol turėjo degalų. Popietę sraigtasparnis išskrido jų pasipildyti, po to ketino vėl grįžti ir tęsti paieškas.

Apie 15 val. iš įtariamojo išgautos žinios sukonkretino paieškos vietą. Po pietų pareigūnai perkvalifikavo tyrimą iš dingusio be žinios asmens paieškos į nužudymo bylą.

Panašu, kad kūno nusikaltėlis atsikratė maždaug už dešimties kilometrų numesdamas mirusiąją nuo seno geležinkelio tilto.

Po 16 val. įvykio vietoje pradėjo darbuotis Klaipėdos apskrities priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos narai. Į upę buvo nuleistos dvi gelbėtojų valtys, dirbo Šilutės ir Klaipėdos narai.

Tikėtasi šioje vietoje iki sutemų kelis kartus panerti. Į įvykio vietą suskubo važiuoti ir J.Šikšniūtės draugai iš Klaipėdos universiteto. Ten įvykius stebėjo sukrėsti J.Šikšniūtės giminaičiai.

Iki sutemų narams nepavyko rasti kūno, darbus ketinama tęsti trečiadienį.

Ant kranto stoviniavę žmonės abejojo, ar realu, kad vaikinas pajėgė užtempti ant tilto negyvą merginą. Pasklido abejonės pareigūnų turimomis žiniomis.

Prašys suimti įtariamąjį

Tačiau iki šiol nebuvo tikrumo, kad kūno ieškoma ten, kur jis buvo numestas. Esama kelių versijų, kur žudikas galėjo atsikratyti kūno.

Tuo pačiu metu žvalgytasi ir Vilhelmo kanale bei kitose vietose prie Minijos. Paieškų laukas šiandien dar gali plėstis.

Antradienį pareigūnai dar neturėjo aiškaus supratimo apie nusikaltimo motyvą.

"Sakoma, kad viltis visada miršta paskutinė, bet tikimybė, kad mergina – dar gyva, yra niekingai menka, kad ir kaip būtų gaila ir baisu", – teigė vyriausiasis Klaipėdos apygardos prokuroras Simonas Minkevičius.

Antradienį net jam buvo sunku susisiekti su įkalčių ieškojusiais bei prie upės narų darbą stebėjusiais pareigūnais. Faktiškai antrą parą ne darbo kabinetuose dirbusių policininkų telefonai buvo beišsikraunantys.

Tikėtina, kad šiandien po pietų pareigūnai atves į Klaipėdos miesto apylinkės teismą įtariamąjį J.Šikšniūtės nužudymu ir prašys sankcionuoti jo suėmimą ilgesniam laikui.

Žudiką rado "Facebook'e"?

Iki tol beveik parą Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Smurtinių nusikaltimų bei Asmenų paieškos skyriaus pareigūnai, Šilutės rajono policininkai šukavo vietoves, kuriose paskutinį kartą buvo fiksuotas dingusiosios telefono prisijungimas prie telekomunikacijų bokšto.

Mažeikių rajono Bugenių kaime gyvenanti J.Šikšniūtė sekmadienį svečiavosi pas močiutę Saugose. Šis kartas nebuvo išskirtinis, mergina dažnai atvažiuodavo į šį kaimą, turėjo čia draugių.

Sekmadienio popietę socialiniame tinkle "Facebook" ji rado vairuotoją, kuris sutiko pavežti iš Saugų į Klaipėdą. Prieš išvažiuodama J.Šikšniūtė užsuko pas kaimynystėje gyvenančias drauges, su jomis paplepėjo.

Merginos klausė, kodėl ji taip anksti išsiruošė, studentė paaiškino turinti nemažai darbo, ketinanti pasiruošti pirmadienio paskaitoms.

J.Šikšniūtė užsiminė, jei mama nepakvies kitą savaitgalį grįžti į tėviškę, ji būtinai vėl atvažiuosianti pas močiutę ir vėl susitiksianti su draugėmis.

SMS: "Pasuko į žvyrkelį"

Sekmadienį uostamiesčio, kur mokosi Klaipėdos universiteto Socialinių mokslų fakultete, mergina nepasiekė. Ryšys su draugėmis nutrūko dar pakeliui.

Paskutinėse žinutėse mergina rašė bendramokslėms, kad vairuotojas elgiasi keistai, pasuko į žvyrkelį. Atrodo, kad dar prieš įsėsdama į nepažįstamo vaikino vairuojamą automobilį mergina žinojo, jog vairuotojas tiesiai į Klaipėdą nevažiuos.

Prieš išvažiuodama iš močiutės ji buvo užsukusi pas kaimynystėje gyvenančią draugę, su ja plepėjo ir užsiminė, kad internete radusi pakeleivių žadėjusį paimti vaikiną, šis minėjęs, kad turės užsukti į Priekulę.

Nesulaukusios J.Šikšniūtės draugės sunerimo ir pranešė apie jos dingimą artimiesiems bei policijai.

Suskubo parduoti mašiną

Pirmadienį pareigūnai nustatė studentę vežusį vaikiną. 1991 metais gimęs jaunuolis pasakojo išleidęs pakeleivę Klaipėdoje, Statybininkų prospekte ties 15-uoju namu. Tačiau tai yra gerokai toliau, nei 43-iuoju numeriu pažymėtas bendrabutis.

Automobilio savininkas tikino, esą į Klaipėdą pavežė ne tik merginą, bet ir dar kažkokį asmenį.

Sužinoję apie tai studentės bendramoksliai bandė atidžiai apžiūrėti vietą, kur mergina galėjo išlipti iš automobilio. Nieko ypatingo neradę jie grįžo taip ir nesupratę, kodėl draugė būtų galėjusi išlipti gerokai anksčiau, nei jai reikėjo. Studentai pamanė, kad toks vairuotojo paaiškinimas neturi logikos.

Po pirmosios apklausos vaikinas buvo išleistas į laisvę ir spėjo nemažai nuveikti.

Savo žalią automobilį "Hyundai" jis išvalė ir apie 16 val. pardavė automobilių laužynui netoli Šilutės, Verdainės gyvenvietėje. Nepatvirtintais duomenimis, 23 metų šilutiškis gavo už jį viso labo 240 litų. Mašinos keleivio pusės langas buvo išdaužtas.

Antradienį pareigūnai ėmėsi ieškoti automobilius valančios įmonės, kur buvo išvalyta įtariamojo mašina, veikiausiai tapusi nusikaltimo vieta.

Įtariamojo asmenybė vertė įtarti, kad jis galėjo įvykdyti šiurpų nusikaltimą: šis veikėjas buvo jau dukart teistas už vagystes ir apiplėšimą. Iš įkalinimo įstaigos jis paleistas 2012 metų vasarį.

Suko ratus netoli Priekulės

Paieškos ėmęsi policijos operatyvininkai nesunkiai išsiaiškino, kad sekmadienį įtariamasis nė nebuvo Klaipėdoje.

Šiuolaikinės technologijos leido sužinoti, kuriose vietose lankėsi mobiliojo ryšio telefono turėtojas. Tad nebuvo labai sudėtinga sulyginti vairuotojo ir J.Šikšniūtės telefonų judėjimą.

Kaip mergina trumposiomis žinutėmis buvo informavusi drauges, vairuotojas važiavo ne pagrindiniu keliu. Išsiaiškinta, kad automobilis buvo pasukęs į Priekulės pusę, paskui važiavo vieškeliais, suko ratus link Švėkšnos. Paskutinis taškas, kur merginos telefonas prisijungė prie telekomunikacijų bokšto, buvo Macikų apylinkės. Todėl būtent ten antradienį dirbo didelės pareigūnų bei savanorių talkininkų pajėgos.

Klaipėdos apskrities policijos viršininkas Alfonsas Motuzas tikėjosi visuomenės pagalbos.

Medžiotojų, vietos gyventojų bei kitų gerai pažįstančių šias apylinkes asmenų prašyta atkreipti dėmesį į apleistas sodybas, pakeles, griovas, o pastebėjus ten numestų daiktų, kaip galima greičiau pranešti Bendrojo pagalbos centro telefonu.

Netoli Šilutės lapų krūvoje jie rado Antrojo pasaulinio karo 88 milimetrų vokišką artilerijos sviedinį, kurį išsivežė išminuotojai.

Ragino nesėsti į automobilį

Vienturtė dukra šeimoje ši mergina draugų bei pažįstamų apibūdinama, kaip ryžtinga ir nelinkusi paikai pramogauti. Bendrabučio kambario draugė pasakojo ne kartą raginusi Justiną nevykti su nepažįstamais asmenimis ir patarė geriau naudotis viešuoju transportu bei žadėjo atvažiuoti jos pasitikti.

Panašiai kalbėjo ir Saugose gyvenančių merginos draugių mama. Bičiulės ragino J.Šikšniūtę nesėsti į automobilį, kuriuo važiuoja įtarimų keliantys asmenys.

Tačiau tokiu būdu keliauja daugybė studentų bei dirbančių žmonių. Pakeleiviai paprastai ima perpus mažesnę sumą nei kainuoja bilietas viešuoju transportu. Be to, pakeleiviai paprastai paveža iki namų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

aga

aga portretas
dar tik "prasis suimti"na ble ir musu mentai,kokie jie tolerantiski,mat dar tik "oprasis suimti"

AB

AB portretas
Zmones Lietuvoje negyvena bet egzistuoja! Ar cia normalu, kad studentas ar paprastas dirbantis zmogus negali sau leisti net viesuoju transportu vaziuoti!!? O pasirenka pakeleivinga automobili, kad sutaupyti kelis litus??

anicetas

anicetas portretas
Kas apmokės paieškos išlaidas? Kam visa tai reikalinga jei nusikaltėlis žinomas Jis turi ir viską parodyti kaip būvo Akis už aki ,dantis už danti
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių