Quantcast

Verslininkas kaltinamas siekęs išsisukti nuo mokesčių mokėjimo

  • Teksto dydis:

Klaipėdos apygardos prokuratūra teismui perdavė baudžiamąją bylą, kurioje apgaulingu apskaitos tvarkymu kaltinamas Nyderlandų Karalystės pilietis, gyvenantis ir turintis įmonę Lietuvoje.

Ikiteisminio tyrimo duomenimis, Nyderlandų pilietis Lietuvoje vystė darbuotojų nuomos verslą. Užsienietis įdarbindavo žmones savo įmonėje ir siūlydavo jiems darbą tose įmonėse, su kuriomis bendradarbiavo. Įtariama, kad kaltinamasis buhalterinėje apskaitoje įrašydavo tikrovės neatitinkančias ūkines operacijas, pavyzdžiui, buvo imituojama, kad darbuotojai vyksta į komandiruotes, o už jas jiems mokami dienpinigiai. Nors komandiruočių nebuvo, darbuotojams už jas buvo išmokėta daugiau nei tūkstantis eurų.

Ikiteisminį tyrimą atlikusių Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos Klaipėdos apygardos valdybos pareigūnų duomenimis, taip buvo elgiamasi siekiant mokėti mažiau mokesčių, mat apskaičiuotas atlyginimas apmokamas didesniais mokesčiais.

Ikiteisminio tyrimo duomenimis, kaltinamasis veikė per bendrovės apskaitą tvarkiusį kitos įmonės įgaliotą asmenį, nesuvokusį nusikalstamų veiksmų pobūdžio. Kaip įtariama, Nyderlandų pilietis, bendrovės apskaitą tvarkiusiam asmeniui taip pat nepateikė duomenų apie 7 bendrovės darbuotojams išmokėtus atlyginimus. Dėl šių priežasčių į įmonės darbo užmokesčio žiniaraščius neįtrauktos ir apskaitos dokumentais nepagrįstos ūkinės operacijos, siekiančios 5 tūkstančius 124 eurus.

Dėl tokių įmonės direktoriaus veiksmų nuo 2015 m. liepos iki 2016 m. pabaigos iš dalies negalima nustatyti įmonės veiklos, jos turto, nuosavo kapitalo, įsipareigojimų dydžio ir struktūros.

Pagal Baudžiamąjį kodeksą užsieniečiui verslininkui gresia bauda, areštas arba laisvės atėmimas iki 4 metų.

Valstybei mokėtinų mokesčių suma siekia 2888 eurus, tad vyrui iškelta ir administracinio nusižengimo byla. Pagal Administracinių nusižengimų kodeksą jam gresia bauda nuo 500 iki 6 tūkstančių eurų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

seniai

seniai  portretas
laikas visus tikrinti be isimciu uztenka liaudi apvaginrti

geras :)

geras :)  portretas
net užsienietis gyventis Lietuvoje drįsta apgaudinėti mūsų Valstybę ...Ačiū pareigūnams ,laukiame ir vietinių verslininkų patikrų :)
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių