Quantcast

Vasarą Klaipėdoje užbaigė klyksmai

Naktys į sekmadienį ir į pirmadienį Klaipėdoje nebuvo ramios. Nors didžioji dauguma klaipėdiečių norėjo išsimiegoti, tranki muzika ir girtų studentų linksmybės vertė juos iš lovos, o policininkams pranašavo neramią tarnybą.

Naktys į sekmadienį ir į pirmadienį Klaipėdoje nebuvo ramios. Nors didžioji dauguma klaipėdiečių norėjo išsimiegoti, tranki muzika ir girtų studentų linksmybės vertė juos iš lovos, o policininkams pranašavo neramią tarnybą.

Mašinos virto stalais

Vėlų sekmadienio vakarą, kai mokinukai jau turėjo sapnuoti, kaip mokytojoms teikia gėles ir deklamuoja ką tik išmoktus eilėraščius, Alksnynės gatvės gyvenamųjų namų kvartalas griaudėjo nuo trankios muzikos bei apgirtusių balsų.

Aikštelėje netoli būsimųjų laivų remontininkų bendrabučio stovėjo keturi automobiliai. Vieno jų bagažinės dangtis buvo atidarytas, o iš mašinos vidaus sklido bumbsėjimas.
Visiškai girti, vos pastovintys ant kojų paaugliai ir ką tik pilnametystės sulaukę vaikinai, negalėdami susikalbėti per triukšmą, rėkė, kiek turėjo jėgų.

Mašinos buvo tapusios stalais, jų variklių dangčiai serviruoti buteliais ir vienkartinėmis stiklinaitėmis. Pamatę policininkus jie nustebo, kad gali kažkam trukdyti, keli jų apskritai nesiorientavo aplinkoje.

"Taigi šventė. Taigi paskutinė vasaros diena. Taigi į mokyklą vėl reikės", – bandė teisintis.

Mergaitės girtavo darželyje

Paskutinėmis rugpjūčio naktimis policininkai aplankė turbūt visų uostamiesčio mokymo įstaigų bendrabučius ir jų prieigas.

Tramdyti studentus prašė aplinkinių namų gyventojai. Šie žmonės puikiai žino, kad iš namų ištrūkęs jaunimas linksminasi tol, kol baigiasi tėvų duoti litai ir mamų suruoštas maistas. Dažniausiai tai užtrunka nuo kelių dienų iki savaitės.

Šeštadienį paryčiais policininkai girtą studentą rado miegantį tiesiog ant Rumpiškės gatvės važiuojamosios dalies.

Girtutėlis 19-metis nesuprato, kad policininkai jam išgelbėjo gyvybę, nes panašiai prisišventę "kolegos", sėdę prie vairo, galėjo jo ir nepastebėti.

Likusią nakties dalį studentas miegojo saugiai, bet nepatogiai mažutėje 1-ojo policijos komisariato laikino sulaikymo kameroje.

Tą patį vakarą policininkai važiavo tramdyti darželio teritorijoje Strėvos gatvėje cypavusių paauglių. Būrys ne vyresnių nei 15-os metų mergaičių linksminosi gurkšnodamos kažko stipraus. Jos labai išsigando pamačiusios policininkus.

"Mane mama užmuš. Ar galėtumėte nesakyti jai, kad aš buvau ne su viena drauge? Ar galėtumėte pasakyti, kad buvau gimtadienyje, o paskui čia užėjau? O galėtumėte kitų mergaičių vardų mamai nesakyti?" – pareigūnams klausimus bėrė apgirtusios nepilnametės.

Kad ir ko jos prašė, tėvai sužinos visus dukrų nuotykius iš administracinės bylos medžiagos.

Paliko neišgertą alų

Sekmadienį po 23 valandos daugelis daugiabučių namų langų jau buvo tamsūs. Debreceno gatvės 55 ir 57 namų gyventojai, nepaisant vėlyvo meto, negalėjo užmigti.
Šalia jų namų esančioje krepšinio aikštelėje jaunuoliai girtavo, garsiai klausėsi muzikos, šūkavo.

Kai šią vietą pasiekė policijos patruliai, linksmybės jau buvo pasibaigusios. Veikiausiai kai kas triukšmadariams pasakė, kad netrukus atskubės policininkai.

Viduryje aikštelės buvo paliktas aplamdytas automobilis, ant jo, šalia, po ir aplinkui mėtėsi alaus buteliai. Viename jų dar buvo likę apie trečdalis butelio gėralo.

Automobilio durelės buvo paliktos neužrakintos, o jo savininko telefonas – išjungtas. Į šią vietą tąnakt pareigūnams dar teko grįžti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

as tai

as tai portretas
vasara baigiau stiprai persdamas ir raugedamas-galiu ir audio irasus atsiusti-plyyyyyyz,parasykit ir apie mano didele subine ir jos keliama garsa

Kažkada

Kažkada portretas
Galioja tas draudimas tik nereikia čia verkšlenti.. Visi Rugsėjo 1d. švenčia, visi gėrė ir t.t. Norit pasakyti kad jūs rugsėjo 1d. bėgot namo knygas skaityti ?? Tada su jumis kažkas blogai buvo... Visas jaunimas tuo tarpu ir aš nuo 7 iki 12 klasės su chėbra švęsdavom šią šventė. Po to studijų laikais taip pat švęsdavom visus 4 metus, ir viskas gerai.. Dabartinis jaunimas kartais persistengia, tačiau nieko blogo nematau kad čia prisigeria ir t.t. Svarbu kad būtų ryte viskas gerai visi sveiki gyvi, na o už padarytas žalas atsakys jie patys.. Žodžiu, Rugsėjo 1d. reikia švęsti :)

Moto

Moto portretas
O kodėl jos turi tramdyti, viskas gerai, nereikia vaidinti miško vienkiemio gyventojo, mieste gyveni - triukšmo bus. Ir toliau bus nieko, nereikia tuščių komentarų internete...
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių