Quantcast

Vandalams parūpo Prezidentė

Pirmą kartą Klaipėdos pareigūnams tenka itin neįprasta užduotis – ką daryti su grafičio mėgėjų išpieštu Prezidentės Dalios Grybauskaitės atvaizdu? Viena vertus, tai yra privačią nuosavybę niokojantis piešinys, kita vertus, kaip tektų elgtis, jei kas nors Prezidentės atvaizdą išniekintų?

Tyrimas – po publikacijos

Po dienraščio "Klaipėda" publikacijos "Miestiečiai myli Prezidentę" (2014 09 29 "Kokteilio" skiltyje) uostamiesčio policijos vadovybė nurodė teritoriniam policijos komisariatui skubiai išsiaiškinti, kokiomis aplinkybėmis ant Taikos prospekto 11 numeriu pažymėto namo atsirado D.Grybauskaitės atvaizdą primenantis grafičio piešinys.

"Bėda yra ne šio piešinio grožis. Bėda ta, kad virš jo ar po juo gali atsirasti koks nors užrašas. Ką tada reikės daryti? Kol kas sunku pasakyti, kaip šį atvejį tirti: ar kaip grafičio piešinį, ar kaip Prezidentės atvaizdo išniekinimą. Manau, iš pradžių mėginsime tai vertinti kaip grafičio piešinį", – samprotavo 1-ojo policijos komisariato Viešosios policijos skyriaus viršininkas Arūnas Pužauskas.

Jis pripažino, kad apie tai, jog ant vieno iš uostamiesčio namų yra ypatingas piešinys, teko informuoti Patrulių rinktinę.

"Yra svarbesnių darbų, nei saugoti šį pastatą. Tačiau visko gali atsitikti. Mieste turime murzių, kurie niokoja pastatus", – kalbėjo A.Pužauskas.

Grožiui grafitis netrukdo

Taikos prospekte grafičio mėgėjai D.Grybauskaitės atvaizdu paženklino daugiabutį, kurio pirmajame aukšte patalpas nuomoja grožio salonas.

"Reikia pavydėti dažų balionėlio savininkui talento. Gana gražiai nupieštas piešinys. Veikiausiai naudotas trafaretas", – stebėjosi A.Pužauskas.

Grožio salono savininkė visiškai nesijaudino, kad prie jos įstaigos durų atsirado šalies vadovės atvaizdas.

"Aš net nemačiau. Jis atsirado prieš mėnesį ar dar anksčiau. Kažkas iš praeivių man parodė piešinį. Tačiau aš nesureikšminu. Policijai pareiškimo nerašiau. Pastatas juk priklauso bendrijai, o aš tik patalpas nuomoju", – kalbėjo moteris.

Paklausta, gal jos įstaigai toks piešinys yra savotiška reklama, moteris tepasakė, kad tai yra policijos ir pastato savininko galvos skausmas.

Tiria vandalizmo atvejus

Grafičio piešinių banga visą rugsėjo mėnesį ritasi per Klaipėdą. Įspūdingais piešiniais naktimis buvo išmargintos dvi pietinėje miesto dalyje esančios mokyklos.
Naktį iš rugsėjo 13-osios į 14-ąją buvo suniokota net 15 Liepos gatvės namų. Vandalai ant kelių pastatų paliko net po kelis stilizuotus parašus.

Tą patį savaitgalį Herkaus Manto gatvėje grafičio piešiniai atsirado net ant trijų pastatų. Vandalams užkliuvo akinių salonas ir dvi kitos parduotuvės.

Šaulių gatvės 29-ojo namo fasadas, spėjama, taip pat išpieštas tą patį savaitgalį. Pėsčiųjų tilto per geležinkelį atbrailos irgi išpaišytos tuo pačiu metu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

taigis

taigis portretas
ir visgi, ar kas kovoja su tais paišiašikliais?

siena

siena portretas
geriau nei vienas pailgas ir du apvalūs. spekit kas? :)

pagauti

pagauti portretas
tepliotoją ir ant kuolo užsodinti
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių