Quantcast

Vagys uostamiestyje nurinko šulinių dangčius

Metaliniai šulinių dangčiai, grotelės vis dar paklausus grobis tarp vagių. Šie buvo nurinkti Vitės gyvenamajame kvartale. Ilgapirščių naktiniai darbeliai galėjo turėti skaudžių pasekmių. Laimė, kad į atvirus šulinius niekas neįkrito ir sunkiai nesusižalojo

Dangčius vogė naktį

Dangčiai dingo nuo šulinių, esančių šalia Klaipėdos universiteto padalinio, buvusio įstaigos bendrabučio, skalbyklos. Ši vieta yra pakankamai atoki, bet žmonės praeina.

Atvirus šulinius Vitės kvartalo gyventojai pastebėjo penktadienio.

„Vakar apie 23.20 val. ėjau iš darbo pro tą vietą. Šulinių dangčiai dar buvo vietoje. Ryte apie 6.30 val. jie buvo dingę. Suskaičiavau, kad nebėra trijų. Tai labai pavojinga“, – pasakojo Vitės kvartalo gyventoja Rita Kuprelienė.

Pasak moters, įkristi į atvirus šulinius galėjo bet kas – ir žmogus, ir gyvūnas.

„Dangčiai dingo naktį. Tamsoje nepamatyti atvirų šulinių galima greitai. Pasekmės gali būti tikrai skaudžios. Gali ne tik sunkiai susižaloti, bet ir dar baisiau“, – tvirtino klaipėdietė.

R.Kuprelienė manymu, reikėtų patikrinti metalo supirktuves: „Tik ten tie dangčiai galėjo nukeliauti. Kodėl niekas netikrina tokių įstaigų? Juk vagys ne tik pasisavina svetima turtą, bet ir kelia pavojų žmonėms“.

Superka, nors negali

Įmonės „Klaipėdos vanduo“ darbuotojai operatyviai sureagavo į pranešimą apie atvirus šulinius.

„Nuvykome į vietą. Radome keturis šulinius. Dar nėra aišku, kam šie priklauso. Laikinai uždengėme šulinius, kad nekiltų pavojus žmonėms ir jų turtui. Pirmadienį išsiaiškinsime, kam jie priklauso. Jei tinklai mūsų, viską sutvarkysime iki galo. Jei – ne, informuosime atitinkamas tarnybas ir miesto savivaldybę“, – pasakojo įmonės „Klaipėdos vanduo“ dispečerinės vadovas Matas Grikšas.

Šulinių dangčiai vis dar pakankamai dažnai tampa vagių taikiniu. M.Grikšas pasakojo, kad apie tokius atvejus pranešama policijai.

„Surasti vagių pareigūnams nepavyksta, bet bent parodome, kad turime tokią problemą. Jei kažkas vagia, vadinasi kažkas superka, nors oficialiai metalo supirktuvės to daryti negali. Tačiau niekur kitur dangčiai nedingsta. Tikrai nevagiama dėl to, kad kažkur panaudoti. Gali būti, kad šie yra sudaužomi ir atiduodami kaip metalo laužas“, – komentavo vadovas.

Renkasi atokesnes vietas

Įtariama, kad dažniausiai metalinius šulinių dangčius, groteles vagia girtaujantys asmenys, benamiai. M.Grikšas pasakojo, kad paprastai dažniau tokie atvejai pasitaiko atokesnėse vietose arba tose, kur yra metalo supirktuvės.

„Sportininkų rajone tokia yra“, – atkreipė dėmesį vadovas.

Gyventojai taip pat atkreipė dėmesį, kad netoli tos vietos, kur dingo šulinių dangčiai, dažniau renkasi ir girtauja vyrai.

Pasak M.Grikšo, pavogtos metalinės grotelės nuo lietaus kanalizacijos pakeičiamos pagamintomis iš metalo ir plastiko.

„Tokių vogti neverta, nes niekur nepanaudosi, niekas nepirks. Šulinių dangčiams alternatyvos neturime“, – pasakojo vadovas.

Dingę dangčiai pakeičiami senais. M.Grikšas tvirtino, kad dar turi jų atsargų. Tačiau svarbu, kad dangtis tiktų. Būna, jog neatitinka išdilimai. Tada jie užsidaro nesandariai. Naujas šulinio dangtis kainuoja 150–200 eurų.

„Ant seno rėmo, naujo dangčio neuždėsi. Vagys tikrai pridaro mums daug rūpesčių“, – tvirtino vadovas.

Anksčiau vagys buvo įsisukę šulinių dangčius ir lietaus kanalizacijos groteles vogti kelyje, vedančiame į Tarptautinę perkėlą. Metalinių čia jau nebuvo likę iš vis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Gaišena.

Gaišena. portretas
o kada policija buvo igali, ji tik veikia

b

b portretas
Policija eilini syki yra visiskai neigali?

AS

AS portretas
Apeiti policijai visas metalo supirktuves ir radus tokia baudele uzdeti,kad daugiau vogtu metalu net sapne nenoretu sapnuoti.Tik reikia padirbeti policijai.
VISI KOMENTARAI 14

Galerijos

Daugiau straipsnių