Quantcast

Vagys siaučia ir rudeniškuose paplūdimiuose

Paplūdimiuose laiką leidžiantys klaipėdiečiai ir miesto svečiai atidžiai stebėti savo daiktus turėtų ir rudenį. Nors pliažuose jau mažesnis judėjimas, vagys tebesidarbuoja.

Paplūdimiuose laiką leidžiantys klaipėdiečiai ir miesto svečiai atidžiai stebėti savo daiktus turėtų ir rudenį. Nors pliažuose jau mažesnis judėjimas, vagys tebesidarbuoja.

Ilgapirščio auka neseniai tapo viena Pirmosios Melnragės moterų pliažo lankytoja. Ji neteko rankinės, kurioje buvo piniginė, kiti daiktai.

Dėl vagystės moteris pirmiausia pagalbos kreipėsi į gelbėtojus. Pastarieji dar bandė gaudyti vagį, bet nesėkmingai.

Panašių įvykių šią vasarą uostamiesčio paplūdimiuose nutiko ne vienas. Tarp nukentėjusiųjų buvo ir kelios moterų pliažo lankytojos.

"Vagysčių tikrai buvo. Žmonės palieka be priežiūros daiktus, o ilgapirščiai tuo pasinaudoja. Kiekviename didesniame žmonių susibūrime pasitaiko vagių", – tvirtino biudžetinės įstaigos "Klaipėdos paplūdimiai" direktorius Virginijus Urbonas.

Vadovas spėjo, kad vagys specialiai atvyksta vasarą į pajūrį. Gali būti, jog šie migruoja po pajūrį, kad nebūtų pastebėti.

"Vieną dieną Klaipėdoje, paskui – Palangoje ar Neringoje. Aišku, kad čia dirba "specialistai". Juk reikia drąsos, psichologiškai nusiteikti, kad paimtum svetimą daiktą paplūdimyje. Juk ne kiekvienas gali. Gal dabar tik vietiniai ėmė darbuotis", – svarstė V.Urbonas.

Direktorius atkreipė dėmesį, kad paplūdimyje laiką leidžiantys poilsiautojai būna lengvas grobis. Žmonės atsipalaidavę, kai kurie palieka daiktus be priežiūros ar užmiega.

V.Urbono nuomone, poilsiautojus išgelbėtų daiktų saugojimo spintelės, tačiau jos nepasitvirtino. Tokią paslaugą teikė paplūdimyje kavines turintys verslininkai.

Nors mokestis nebuvo didelis, besinaudojančių daiktadėžėmis buvo vos vienas kitas.

"Žmonės į paplūdimį tikrai neturėtų neštis brangių daiktų. Tačiau suprantu, kad atvykus poilsiauti nelabai turi, kur juos pasidėti", – pabrėžė direktorius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių