Quantcast

Vagys įsisuko į Klaipėdos mokyklas

Vagys pajuto, kad apvogti mokyklas visiškai nesunku, o apsaugininkai nespėja jų nutverti. Per porą naktų įvykdytos keturios vienodos vagystės.


 

Vagys pajuto, kad apvogti mokyklas visiškai nesunku, o apsaugininkai nespėja jų nutverti. Per porą naktų įvykdytos keturios vienodos vagystės.

Antradienio naktį buvo apvogta Vydūno gimnazija. Į Sulupės gatvėje esančią mokyklą vagys įsibrovė naktį. Pro išdaužtą pirmojo aukšto langą jie pagrobė nešiojamąjį kompiuterį.

Kitą naktį apie 4.30 val. šioje mokymo įstaigoje vagys pabuvojo vėl ir dar kartą pakartojo savo "žygį". Šį kartą jie pagrobė stacionarų kompiuterį.

Trečiadienio naktį nusikaltėliai pabuvojo ir Debreceno gatvėje esančioje H.Zudermano mokykloje. Tokiu pat būdu įsibrovę į mokyklą jie nugvelbė monitorių.

Saugos tarnybos "G4S" Klaipėdos skyriui vadovaujantis Arvydas Gaidukevičius teigė, kad peržiūrėję vaizdo kamerų įrašus apsaugininkai sužinojo, kad vagys grobį nusižiūrėjo iš anksto.

"Matėme, kad vaikinukai atvažiavo dviračiais ir kelis kartus žvalgėsi pro langus. Mūsų ekipažai buvo privažiavę, bet jaunuoliai jau buvo dingę, – pasakojo A.Gaidukevičius. – Ne kartą esame lankęsi mūsų saugomose mokyklose, apžiūrėjome ir pateikėme patarimų, kaip apsisaugoti nuo panašių įvykių. Primygtinai prašėme nepalikti kompiuterių gerai matomoje vietoje arti langų, įspėjome, kad nakčiai klasėse būtų užtraukiamos žaliuzės. Kitaip nieko nepadarysi, nes čia yra tas variantas: dauži, grobi, bėgi."

Šią savaitę tokiu pat būdu buvo apvogta ir "Ąžuolyno" gimnazija.

Visos keturios vagystės tiriamos uostamiesčio policijos. 2-ojo policijos komisariato viršininkas Gintautas Mačiulaitis patvirtino, kad visais atvejais nusikaltimų braižas yra tas pats, todėl įtarimai tiems patiems asmenims.

"Tikiuosi, kad netrukus pagausime juos. Tada ir pasigirsime", – teigė G.Mačiulaitis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių