Quantcast

Vagys įsilaužė į Švėkšnos kleboniją, pavogti paaukoti pinigai

Švėkšną sukrėtė bloga žinia – kažkas apvogė kleboniją. Vagis palaukė, kol abu kunigai išeis į vakarines mišias ir įsilaužė į pastatą, kuriame yra seifas su bažnyčiai paaukotais pinigais.

Oficiali policijos suvestinė teigia, kad ketvirtadienį vakare kol kas nežinomi asmenys įsilaužė į klebonijos sandėliuką, išdaužę sandėliuko langą. Jie išpjovė seifo duris ir pagrobė daug pinigų. Pranešime paminėta, kad dingo 11,2 tūkst. eurų, 124 JAV doleriai ir 2 tūkst. Baltarusijos rublių.

Apie vagystę Švėkšnos kunigai pranešė iškart, kai tik pamatė, jog buvo įsibrauta į kleboniją.

Akivaizdu, kad nusikaltėliai palaukė, kada abu klebonijoje gyvenantys kunigai išėjo į vakaro mišias. Jų nebuvo namie maždaug nuo 17.30 val. iki 18.30 val.

Švėkšnos šv. Apaštalo Jokūbo bažnyčios klebonas Saulius Katkus teigė, kad klebonijos pastate, kuris yra atokiau nuo miestelio, veikia šarvojimo salė, čia renkasi anoniminiai alkoholikai bei kelių kitų visuomeninių organizacijų nariai. Tai verčia svarstyti, ar ne kuris nors jų patykojo ir sužinojo, kur kunigai laiko aukas.

Panašu, kad policijos pranešime įsivėlė klaida, nes klebonas S.Katkus paminėjo, kad vagys pagrobė apie 500 eurų, visi kiti pinigai – saugūs.

Policininkams nebus sunku nustatyti vagis.

Bažnyčiose prieš per didžiųjų švenčių metu gausiai aukota, kai kurie žmonės į aukų dėžutes meta ir kitų valstybių pinigus, tad nenuostabu, kad tarp seife saugomų eurų bei dolerių buvo ir baltarusiški rubliai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Teisingumas

Teisingumas portretas
Dievas nubaus

Ar Kk matė

Ar Kk matė  portretas
kad gali šmeižti kunigą. Juk niekas neįrodė dar kas apvogė

AS

AS portretas
Siuksliu tokius komentarus rasanciu vis atsiranda.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių