Quantcast

Vagims rūpi net smulkmenos

Lietuvoje didžiąją nusikaltimų dalį sudaro vagystės. Panašu, kad ateityje ši tendencija bus dar opesnė, nes smulkių vagysčių pareigūnai nė netirs. Jau dabar akivaizdu, kad vagys jaučiasi nebaudžiami.

Tykojo grobio

Savaitgalio įvykiai tai tik patvirtina.

Sekmadienį Klaipėdos autobusų stotyje 21-erių mergina laukė autobuso. Kai kelioms akimirkoms mobilųjį telefoną ji pasidėjo ant savo krepšio, net nepajuto, kaip prisistatė grobio tykojęs vagis.

Šis stvėrė 600 eurų kainuojantį telefoną ir būtų pasprukęs, jeigu žmonės nebūtų jo nusikaltimo pastebėję.

36 metų nusikaltėlis sulaikytas įvykio vietoje, perduotas policininkams. Pareigūnai jį uždarė į areštinę. Ketinama aiškintis, ar šis asmuo nebus įvykdęs daugiau panašių vagysčių.

Savaitgalį Klaipėdoje pavogtas ir 10 tūkst. eurų kainuojantis automobilis. Trečiadienį vakare Herkaus Manto gatvėje prie parduotuvės savininkas pasistatė "Toyota 4Runner". Po poros dienų mašinos ten jau nebebuvo.

Lindo į mašiną paryčiais

Padvarių kaime Kretingos rajone gyvenančio vyro automobilį nuo vagių apsaugojo sodybos kieme pririštas šuo. Sargis ėmė loti, kai sekmadienį apie 5 val. ryto pajuto svetimus.

56 metų šeimininkas išbėgo į lauką ir pamatė, kad kieme stovėjusiame automobilyje "Audi 80" jau sėdėjo nepažįstamas vaikinas, kitas sukinėjosi aplinkui.

Buvo akivaizdu, kad apgirtę 21 ir 19 metų jaunuoliai rado lengvą grobį ir nesibodėjo gvieštis į privataus namo kieme stovintį neužrakintą, su rakteliais spynelėje paliktą automobilį.

Abu blaivėjo policijos komisariato areštinėje. Kol kas neaišku, kaip jiems baigsis šis žygis.

Patiklumas – brangus

Patiklumas brangiai kainavo 51 metų klaipėdiečiui, kuris vieną vėlų vakarą savo namuose nepažįstamam vyrui davė pasinaudoti telefonu.

Vyras suvaidino, kad išėjo iš buto netrukdomas pasikalbėti. Kai po ketvirčio valandos savininkas nesulaukė jo grįžtančio, suprato, kad prarado savo mobiliojo ryšio telefoną "Cat S40".

Nieko nebestebina vagystės iš automobilių. Nusikaltėliai daužo mašinų langus net tada, kai salone nemato paliktų vertingų daiktų.

Praėjusio penktadienio ankstų rytą uostamiesčio Poilsio gatvėje dužo "Renault Thalia" priekinių durelių stiklas. Vagys išnaršė mašinos saloną ir daiktadėžėje rado akinius nuo saulės.

Policijos pareigūnai buvo netoliese ir sulaikė vagis. 30-ies ir 29-erių įtariamieji turėjo ir daugiau iš mašinų pavogtų daiktų.

Pareigūnai bandė aiškintis, kur ir kokius automobilius dar apvogė šie nusikaltėliai.

Išsivežė krūvą malkų

Kai kurie nusikaltimai vykdomi iš anksto tam pasiruošus. Taip atsitiko Plungės rajone, Šateikių kaime. Čia į savo sodybą atvykusi moteris pasigedo trijų kubinių metrų supjaustytos medienos.

Akivaizdu, kad pro šalį ėjęs nesąžiningas žmogus to padaryti negalėjo. Nukentėjusioji pranešė patyrusi 540 eurų žalą.

Vagys lankosi ir parduotuvėse. Kai kurie nusikaltėliai gvelbia net tokius daiktus, kurių neįmanoma paslėpti kišenėje.

Šilutės plente esančiame prekybos centre kažkas nepabijojo apsaugininkų ir pagrobė šešis karvės odos kilimus. Kiekvienas jų vertas 199 eurų.


Šiame straipsnyje: vagysvagystėsvagisvagystė

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių