Quantcast

Trys lydekos kainavo 2 tūkst. litų

Ilgąjį savaitgalį žvejų meka tapęs Nemuno žemupys neliko be aplinkosaugininkų priežiūros.

Netikėtus reidus pareigūnai pradėjo rengti dar penktadienio vakarą. Žvejai buvo tikrinami net ir Velykų rytą, o paskutiniai žvejybos vietų aplankymai tęsėsi iki pirmadienio.

Šilutės gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos viršininkas Stanislovas Sudeikis teigė, kad inspektoriai patikrino daugybę žvejų mėgėjų, tačiau iš viso surašyta 20 pažeidimų protokolų.

"Be to, nustatyti du šiurkštūs pažeidimai už žvejybą rezervato teritorijoje. Šį savaitgalį buvo daug iš kitų miestų atvykusių žvejų. Iki šiol daugybė žvejų nežino, kad Nemuno deltos regioniniame parke vyksta limituota žvejyba, yra vietų, kur ji griežtai draudžiama. Žvejoti draudžiama Nemuno priešakinės deltos gamtiniame rezervate, Krokų lankos botaniniame-zoologiniame draustinyje, Kniaupo įlankoje", – priminė S.Sudeikis.

Už tai, kad du žūklautojai žvejojo itin saugomoje vietoje, jiems surašyti protokolai ir gresia bauda nuo 400 iki 1 tūkst. litų.

"Kiti pažeidimai buvo smulkesni. Dar kiti žvejai sulauks nuobaudų už šiukšlinimą ir leidimų neturėjimą", – pastebėjo S.Sudeikis.

Nauja tvarka įpareigoja prieš pradedant žvejybą ir žvejybos metu surinkti ir sutvarkyti visas komunalines atliekas, esančias 5 metrų spinduliu nuo žvejybos vietos. Už šio reikalavimo nesilaikymą gresia įspėjimas arba bauda nuo 25 iki 200 litų.

Šeštadienį Nemuno deltos regioniniame parke reidą surengę Klaipėdos gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos pareigūnai sulaikė vieną žvejį, kuris Tenenyje buvo sugavęs tris lydekas.

"Jas buvo galima gaudyti tik nuo sekmadienio, balandžio 20-osios. O šeštadienį draudimas dar galiojo. Iš viso šeštadienį patikrinome apie pusšimtį žvejų", – tikino Klaipėdos gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos viršininkas Vitalis Marozas.

Žvejui toks nekantrumas kainuos nemažai. Už draudimo žvejoti nepaisymą gresia bauda nuo 400 iki 1 tūkst. litų.

"Dar teks susimokėti žalą – 1,6 tūkst. litų. Jei žmogus įkliuvo pirmą kartą, bauda gal ir atsieis 400 litų, tačiau pridėjus gamtai padarytą žalą, ši žvejyba kainuos apie 2 tūkst. litų", – paaiškino V.Marozas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių