Quantcast

Teismui perduota sisteminės korupcijos byla dėl darbingumo lygio nustatymo

  • Teksto dydis:

Klaipėdos apygardos prokuratūra teismui perdavė nagrinėti sisteminės korupcijos baudžiamąją bylą dėl darbingumo lygio nustatymo, kurioje kaltinimai pateikti 11 asmenų, ketvirtadienį pranešė Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT).

BNS žiniomis, tarp kaltinamųjų yra buvusi Neįgalumo ir darbingumo nustatymo tarnybos (NDNT) Klaipėdos teritorinio padalinio Dokumentų registravimo skyriaus vedėja Regina Intienė ir šio padalinio darbuotojas Algimantas Gabrialavičius. Jiems pareikšti kaltinimai dėl prekybos poveikiu ir papirkimo.

Kaltinimai kyšininkavimu pateikti ir buvusiems NDNT Klaipėdos teritorinio padalinio skyrių vedėjams Olgai Kulik ir Mindaugui Gyliui.

Dar septyni asmenys, kurie už galimai neteisėtą atlygį siekė paveikti NDNT darbuotojus, yra kaltinami dėl prekybos poveikiu ar papirkimo.

Šioje byloje dar 42 asmenys buvo kaltinti papirkimu, jie pripažino savo kaltę ir buvo atleisti nuo baudžiamosios atsakomybės pagal laidavimą. Šiems asmenims teko sumokėti nuo 190 iki 760 eurų dydžio įmokas į nukentėjusių nuo nusikaltimų asmenų fondą.

Dar du asmenys, taip pat pripažinę savo kaltę, teismo nubausti paskiriant jiems 3800 ir 5320 eurų baudas.

Ikiteisminio tyrimo metu STT nustatė, kad R. Intienė, pasinaudodama pažintimis su NDNT Klaipėdos teritorinio padalinio darbuotojais, daugiau nei 20 kartų savo ir kitų asmenų naudai priėmė galimai neteisėtą piniginį atlygį.

Ji kaltinama atlygio dalį kaip kyšį perdavinėjusi O. Kulik ir M. Gyliui.

Šie du buvę tarnautojai kaltinami tuo, kad iš įvairių asmenų daugiau kaip po 20 kartų priėmė kyšius už nedarbingumo lygio ar nuolatinės slaugos poreikio bei jų terminų nustatymą.

Neįgalumo ir darbingumo nustatymo tarnyba, pakartotinai įvertinusi kaltinamųjų priimtus sprendimus, dalį jų panaikino.



NAUJAUSI KOMENTARAI

kazin

kazin portretas
ar tokia wolacina kulik dar tebedirb?

hhhh

hhhh portretas
tai kur žmogus nepaeinantis su neįgaliuoju vežimėliu turintis cukralige iš tokio žmogaus padaro sveika tipo dirbanti ir iš jo išsityčioja tipo ar tu sub pasivalai ar tu batus užsiriši ar tu save apsiprausi tiesiai šviesiai taip ir sako tai ar ne pažeminimas yra tokio žmogaus o kur ateina sveikas žmogus išeina tipo pilnas ligų su pirma grupe neįgalumo kur matyta

KLP

KLP portretas
Tai tokia Klaipėdoje sena problema.. kiek tūkstančių ar milijonų nutekėjo tiems banditams į kišenes... kiek ašarų upeliais ištekėjo vargšų žmonių kuriems tikrai reikėjo sąžiningo nustatymo
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių