Quantcast

Į Norvegiją tekėjo kvaišalų upė

Policija baigė ikiteisminį tyrimą ir vienos stambiausių kvaišalų tiekėjų sulaikymo operacijos bylą perdavė teismui. Joje figūruoja 13 lietuvių ir norvegų narkotikų platintojų gauja, kurios veiksmus teko sekti tiek Lietuvoje, tiek Norvegijoje.


 

Policija baigė ikiteisminį tyrimą ir vienos stambiausių kvaišalų tiekėjų sulaikymo operacijos bylą perdavė teismui. Joje figūruoja 13 lietuvių ir norvegų narkotikų platintojų gauja, kurios veiksmus teko sekti tiek Lietuvoje, tiek Norvegijoje.

Norvegijoje – stambi operacija

Norvegijos kriminalistai skelbia, kad operatyviniai duomenys byloja naują tendenciją – Lietuvos piliečiai pripažįstami tapę stambiausiais veikėjais amfetamino rinkoje šioje šalyje.

Policija šią savaitę atskleidė baigusi dvejus metus trukusią operaciją "Litas", kuri aprėpė 22 iš 27 Norvegijos regionų. Tyrime pasitelkti sraigtasparniai ir kita sekimo įranga, padėjusi užfiksuoti narkotikų prekybos faktus ir nustatyti įtariamuosius.

Per šią operaciją policija rado 140 kilogramų amfetamino ir apie 400 tūkst. tablečių.

Dalimi šios itin stambios operacijos galima vadinti ir Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdybos atliktą tyrimą dėl didelio kiekio kvaišalų ir anabolinių steroidų gabenimo į Norvegiją.

Kvaišalai internetu

Paaiškėjo, kad gaujoje veikė tiek lietuviai, tiek norvegai. Praėjusių metų vasario-kovo mėnesiais Norvegijos policija realizavo tyrimą dėl psichotropinių medžiagų kontrabandos ir jų platinimo.

Baudžiamojon atsakomybėn Norvegijoje buvo patraukti septyni asmenys – šeši Norvegijos piliečiai ir vienas Norvegijoje gyvenęs bei dirbęs lietuvis.

Operacijos metu buvo paimti labai dideli kiekiai kvaišalų – apie 10 kg amfetamino, apie 180 tūkst. tablečių su psichotropinėmis medžiagomis. Jos svėrė apie 40 kg. Surastas didelis kiekis civilinėje apyvartoje ribojamų anabolinių steroidų.

Buvo nustatyta, kad Norvegijoje gyvenantys lietuviai tarpininkavo tarp organizuotų grupuočių narių bei narkotinių medžiagų pirkėjų.

Amfetamino, kokaino, psichotropinių vaistų bei anabolinių steroidų buvo galima užsakyti vieno socialinio tinklalapio profilyje.

Aptiko 22 tūkst. tablečių

Po atliktų bendrų tyrimo veiksmų pernai birželį Norvegijoje buvo sulaikytas vienas norvegas ir trys iš Lietuvos atvykę asmenys. Jiems Norvegijoje pareikšti įtarimai dėl apie 1,2 kg kokaino kontrabandos.

Išaiškėjo, kad vienas šios naujos siuntos tiekėjų narkotikus norvegams tiekė ir ankščiau.

Vienas sulaikytųjų taip pat kaltinamas kartu su bendrininkais disponavęs ir minėtomis psichotropinėmis medžiagomis.

Tačiau po sulaikymo paaiškėjo, kad norvegams iš rankų išslydo galimas šių kvaišalų tiekėjas.

Iškart po sulaikymo įtariamųjų gyvenamosiose vietose Lietuvoje taip pat buvo atliktos kratos. Vieno jų namuose aptiktas didelis anabolinių steroidų kiekis.

Po kelių dienų Norvegijoje buvo sulaikytas dar vienas ten gyvenęs ir dirbęs lietuvis. Tyrimo duomenimis, jis tarpininkavo organizuotos grupuotės narių ir narkotinių medžiagų pirkėjų Norvegijoje.

Nustatyta, kad Lietuvos pilietis neteisėtai disponavo daugiau nei 22 tūkst. tablečių su psichotropinėmis medžiagomis.

Patiesė ant grindinio

Praėjusių metų liepą Norvegijos Karalystės prokuratūra perdavė Lietuvai dar vieno gaujos nario, uostamiestyje užregistruotos vienos bendrovės direktoriaus, baudžiamąjį persekiojimą.

Šio augaloto vyro sulaikymas pernai rugsėjį vyko Klaipėdos senamiestyje, daugybės klaipėdiečių akyse. Vyrą iš prabangaus automobilio ištraukė Lietuvos policijos antiteroristinių operacijų rinktinės "Aras" kovotojai, kai šis juo važiavo Biržos tiltu.

Aukštaūgis mikliai buvo patiestas ant važiuojamosios dalies, jam uždėti antrankiai.

Sulaikytajam pareikštas įtarimas dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis labai dideliais kiekiais organizuotoje grupėje. Įtariamasis iki šiol suimtas.

Už šį labai sunkų nusikaltimą baudžiamasis kodeksas numato laisvės atėmimą nuo 10 iki 15 metų.

Prokuroro sprendimu, apribotos suimtojo nuosavybės teisės į automobilį BMW ir pinigus, rastus kratų metu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

valio

valio portretas
Sodint tokius

Hehe

Hehe portretas
Gerai atrodo kai aro pareigūnas mandagiai stuksena į vairuotojo langą :-)

va tep

va tep portretas
Kur vas gaudyt ir sodint ilgiem metam uz platinima baltojo maro...be gailescio 15-20metuku ,kad turetu laiko paduumot...:)
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių