Quantcast

Tauragės mokyklos direktorius lieka nubaustas už fizinį smurtą prieš mokinį

  • Teksto dydis:

Tauragės apylinkės teismas ketvirtadienį atmetė Batakių miestelio mokyklos direktoriaus Rimvydo Varanavičiaus skundą, juo buvo prašoma panaikinti jam paskirtą administracinę nuobaudą už vaiko teisių pažeidimą.

Bylos duomenimis dėl galimo direktoriaus smurto prieš mokinį buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas. Atlikus tyrimą prokurorė konstatavo, kad pagal surinktus įrodymus R. Varanavičius savo kabinete sudavė smūgius mokiniui į šoną ir pakaušį. Tačiau tokie veiksmai nesiekė nusikaltimui būdingo pavojingumo laipsnio ir neužtraukė baudžiamosios atsakomybės.

Nutraukus ikiteisminį tyrimą buvo nustatyta, kad R. Varanavičiaus veiksmai turi administracinio nusižengimo požymių.

Todėl 2018 metų gruodžio 5 dieną priimtas nutarimas ir Batakių mokyklos direktorius nubaustas už tai, kad būdamas mokymo įstaigos vadovas prieš šios įstaigos mokinį panaudojo fizinį smurtą.

Kaip pranešė teismas, R. Varanavičius teisme savo kaltę neigė, prašė minėtą nutarimą panaikinti, kuriuo jam paskirta 90 eurų bauda. Nurodė, kad buvo apkalbėtas mokinio, nes mokiniui priekaištavo dėl mokyklos nelankymo ir nuolat daromų nusižengimų. Savo argumentus direktorius grindė ir medicinos ekspertizės išvada, joje nurodyta, kad mokinio dešiniajame šone sužalojimo požymių nerasta.

Tačiau teismas pareiškėjo versiją atmetė, kadangi nustatė, jog konflikto, kurio R. Varanavičius neneigia buvus, metu direktoriaus kabinete buvo tik jis pats ir moksleivis. Kitų asmenų, kurie galėtų objektyviai paliudyti buvus ar nebuvus smurtą, nėra, todėl ir buvo vertinamas konflikto dalyvių elgesys po konflikto.

Po įvykusio konflikto direktoriaus kabinete, nuėjo pas Batakių seniūnijos socialines darbuotojas. Moterims moksleivis papasakojo, kad prieš jį direktorius panaudojo smurtą.

Ikiteisminio tyrimo metu apklausta vaiko mama taip pat patvirtino, kad parėjęs iš mokyklos sūnus buvo susinervinęs, anksčiau ji tokio nebuvo mačiusi. Su mama vaikas taip pat pasidalijo išgyvenimais apie prieš jį naudotą direktoriaus smurtą.

Nagrinėdamas šią bylą, teismas atkreipė dėmesį į tai, kad devintokas ne tik socialinėms darbuotojoms patvirtino apie patirtą smurtą, bet ir apklausiamas nuosekliai pasakojo įvykio aplinkybes. 

Nutartis per 20 dienų gali būti skundžiamas Klaipėdos apygardos teismui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

AS manau

AS manau portretas
Jei tevai savo vaikus aukles tai nereikes nei ditrektoriam,nei mokytojam smurtauti.Kai uzpuola gatveje vaikai zmones tai kur ziuri policija? O as manau tevus bausti,o nemokytojus uazuginus vaikus kurie i mokykla ne mokintis eina ,o mokytojus terorizuoti.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių