Quantcast

Motina išstūmė vaiką iš lovos

Gargžduose nuo sunkiai apgirtusios motinos nukentėjo jos mažametis sūnus – motina išstūmė berniuką iš lovos.

Apie vaiko namuose patirtą smurtą policijai pranešė jo tėvas. Pasak vyro, antradienį 16.44 val. neblaivi 31 metų motina iš lovos išstūmė 10-metį savo sūnų, krisdamas berniukas smarkiai susižalojo galvą.

Netrukus į S.Dariaus ir S.Girėno gatvėje esančius namus atskubėjo medikai ir pareigūnai.

Greitosios medikų pagalbos reikėjo ne tik vaikui, bet ir motinai, ji buvo apsinuodijusi alkoholiu, į alkoholio matuoklį moteris įpūtė 2,78 promilės.

Medikai berniuką nuvežė į Klaipėdos vaikų ligoninę. Čia jam diagnozuotas galvos sumušimas, mažametis paliktas Traumų skyriuje stebėjimui.

Moteriai medikai suteikė pagalbą dėl apsinuodijimo. Iškart po to policininkai ją uždarė į areštinę.

Incidentu domisi ne tik policija, bet ir vietos Vaiko teisių apsaugos tarnybos darbuotojai.

Anksčiau jie turėjo vienintelį signalą apie tai, kad moteris yra linkusi girtauti, tačiau šeimos galva yra rimtas ir besirūpinantis vaikų gerove.

Klaipėdos rajono vaiko teisių apsaugos tarnybos vadovė Irena Šiaulytė viliasi, kad suteikus visokeriopą pagalbą šeimoje įsivyraus ramybė ir taika. Specialistai dalyvaus vaiko bei motinos apklausose. Jie bendraus su visais šeimos nariais atskirai bei drauge.

Kilus konfliktams šeimose vaikai visada patiria jei ne fizinį, tai psichologinį smurtą.

Klaipėdos vaiko teisių apsaugos tarnybos vadovė Gražina Aurylienė tikino, kad tarnyba visada gauna informaciją apie smurto šeimose atvejus.

Viena tokių uostamiestyje yra Gintaro Einikio šeima. Pora augina mažą sūnų, nuo jo gimimo vaiko motina yra skriaudžiama ir mušama.

Pasak vaiko teisių saugotojų, su tokiomis šeimomis yra aktyviai dirbama, jose lankosi socialiniai darbuotojai, psichologai.

Ne retas atvejis, kai iš porų, kurios smurtauja vienas kito atžvilgiu, paimami vaikai. Tokiu atveju vieni tėvai džiaugiasi atsikratę naštos ir ima girtauti. Kiti, priešingai, dėl to labai išgyvena ir vykdo visus nurodymus stengdamiesi kaip galima greičiau susigrąžinti atžalas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių