Quantcast

Sunku patikėti: sukčiai šešis kartus apgavo tą pačią moterį

  • Teksto dydis:

Šešis kartus tą pačią moterį apgavę sukčiai iš jos išviliojo beveik 11 tūkst. eurų.

Šiuo ir kitais nusikaltimais kaltinami keturi vyrai stos prieš teismą, penktadienį pranešė Klaipėdos apygardos prokuratūra.

Bylos duomenimis, nukentėjusiai moteriai kaltinamieji vis skambindavo ir teigdavo, kad nukentėjusiajam pablogėjo sveikata, tad reikia dar pinigų, kol galiausiai vyrai iš moters apgaule išviliojo ir jos elektroninės bankininkystės naudotojo tapatybės patvirtinimo prisijungimo kodus ir be jos žinios du kartus atliko mokėjimo pavedimus. Iš viso padaryta žala šiai moteriai siekia beveik 11 tūkstančių eurų.

Keturi vyrai kaltinami apgavę iš viso šešias moteris iš Tauragės ir Šilutės apskričių.

Du iš kaltinamųjų, šiuo metu atliekantys bausmes Kybartų pataisos namuose, kaltinami sukūrę neteisėtą praturtėjimo planą. Anksčiau teisti net po 11 kartų vyrai skambindavo į fiksuoto ryšio telefonus, prisistatydavo gydytojais ar policijos komisariato vyriausiaisiais tyrėjais ir teigdavo, kad nukentėjusiųjų giminaičiai pateko į avariją ar nukrito nuo laiptų.

Be to, jie bandydavo įtikinti moteris, kad jų artimieji ne tik susižalojo patys, bet sužalojo ir kitus asmenis, tad reikalingi pinigai ne tik gydymui, bet ir neturtinei žalai atlyginti. Įtikinę nukentėjusiąsias, pinigų pasiimti atvykdavo kiti du kaltinamieji.

Dar vienai moteriai, iš kurios taip pat pasikėsinta apgaule savo naudai įgyti svetimą turtą, išgirdusiai, kad jos dukra neva pateko į avariją ir yra sunkiai sužalota, pablogėjo sveikata, tad ji buvo nuvežta į ligoninę. Kaltinamiesiems jos atžvilgiu nusikalstamos veikos baigti nepavyko.

Ne kartą teistų kaltinamųjų bylą Klaipėdos apygardos prokuratūros Tauragės apylinkės prokuratūros prokuroras Raimundas Aukštakalnis perdavė Tauragės apylinkės teismui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių